Poprad - Martin

Tipsport extraliga • 9.10 • 17:00
Popradu momentálne patrí 7.miesto zo ziskom 11 bodov pri skore 32:28. Podtatranci mali pred sezonou mnoho problémov a hrozilo,že nebudú hrať ligu. Všetko sa však utriaslo a aj ked je káder poriadne omladení (tak ako u väčšiny účastníkov), Poprad má v tíme dosť dobrých hráčov. Hovorím o Kloudovi (9z. 3+12), Tomasovi (9z. 7+3), Saboličovi (9z 3+7), Kovačevičovi (9z. 3+2) či Suchom (7z. 0+4). Popradčania majú v posledných dueloch celkom nevyrovnanú formu, ked prehrali 5:2 v Trenčíne, zdolali SR20 6:3 a Bystricu 8:0. Posledne však podľahli v Nitre 5:1.

Martin je aktuálne piaty, ked má 15 bodov a skore 21:23 (2.najhorší útok, najlepšia obrana spolu so Zvolenom). Tak ako aj popradské mužstvo aj martinské prešlo radikálnymi zmenami a je ešte mladšie. Skúsenosti s extraligou má minimum hráčov. Medzi opory patria Šúrek (9z. 92.6%), Markovič (9z. 4+6), Beran (9z. 2+5) alebo Novotný (9z. 0+3). MHC je zatiaľ dosť vysoko, čo sa týka tabuľky, ked v posledných zápasoch zdolali Žilinu 2:1sn, Skalicu 3:1. Následne senzačne uspeli v Košiciach 1:3 (Martin vyhral v KE po 14 rokoch). V poslednom kole však prehrali 1:3 so Zvolenom, čo sa dalo čakať kedže mladí chlapci boli v euforii po výhre v Košiciach.

Nikkilä
Špelda, Šterbák, Kovačevič, Kramár, Kurali, Pentikäinen, Gáborčík
Tomas, Klouda, Sabolič - Vandas, Buc, Takáč - Macejka, Koskinen, Gapa - Paločko, Rapáč, Homa

Šúrek
Novotný, Danko, Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Slávik
Petruška, Beran, Murček - Markovič, Hollý, Mikušovič - Fadrný, Vartovník, Kentoš - Hús, Dírer
Pre mňa je Poprad pred týmto zápasom favoritom. Mužstvo spod Tatier má podľa mňa o dosť lepší káder v ktorom sú aj zahraniční borci. Poprad hrá na domácom klzisku omnoho lepšie ako vonku čo potvrdil aj tréner Škrak po poslednej prehre v Nitre. Martin je podľa mňa na tom až príliš dobre a sám som zvedavý do kedy im to vydrží. Myslím, však že v Poprade "veľa vody nenamútia". Štatistiky Mountfieldu sú vcelku dobré, no sú dosť skreslené. Ved napríklad obrana inkasovala len 23 golov, no obrovskú zásluhu na tom má golman Šúrek a nie beci. Pre mňa výhra domácich.
Domáci a padne a 5 viac golov @ 2,26