New York Rangers - Ottawa Senators 01:00

<<

nio313

Příspěvek čtv 26. dub 2012 14:59:55

New York Rangers - Ottawa Senators 01:00

ObrázekNew York Rangers - Ottawa Senators Obrázek

Dnes v noci sa odohrá siedme a posledné vzájomné stretnutie prvého kola medzi držiteľom prvého miesta východnej konferencie New York Rangers a Ottawskými Senátormi ktorý si postup zabezpečili až z posledného postupového ôsmeho miesta. Posledné sa tieto dva tými stretli v prvom kole play off asi pred 82 rokmi. Z ktorého vyšli víťazne práve dnes doma hrajúci NYR . Úvodnom stretnutí bol favorit práve doma hrajúci NYR. Obidva tieto tými sú celkom odlišné. Preto som zvedavý ako to to stretnutie dopadne. Bude to ďalšie nečakané ukončenie veľkého favorita ako minuloročných finalistov Vancouveru a do dnes rána Bostonu ? Musím však uznať že práve od tejto dvojice som neočakával tak urputný boj. Nie len ja ale aj s predpovedí prvého kola sa tipovalo že New York by mal cez osmu Ottawu hladko preplávať nanajvýš z jednou alebo dvoma stratami.

Obrázek

Ottawa je predovšetkým ofenzívny tým s kvalitným mozgom v podobe prvého centra „Jason Spezza“. Ďalším kapitán Danielom Alfredsonom a skvelým českým strelcom Milanom Michálkom. Hlavne by som nechcel zabudnúť na najlepšieho hrajúceho obrancu Karlssona a to všetko v prvom útoku. Ďalej by som poukázal na skvele hrajúceho Turrise ktorý začal zbierať body hlavne pred koncom základnej časti a do Play off nabehol v dobrej forme. Čo sa týka zastúpenia v bráne už tak svetoborné nie je a výkony Ottawskej jednotky sa pohybujú po dobu celej sezóny v priemere. A nijak zvlášť z rady gólmani Ottawi nevyčnievali. Je pravda že nejaký ten čas bol mimo hru, ale po návrate to nič extra nebolo. Hneď v úvode zápasu dostal od E.Cola tri góly a 4 presným zásahom ho už v 6 minúte vyhnali na striedačku.

New York Rangers v tomto roku dokázal, že keď máte toho správneho vodcu, dá sa všetko. John Tortorella v tejto sezóne urobil veľké zmeny a čo viac ..? dokázal ich úspešne aplikovať do spôsobu a štýlu hry Ranger. Tým prešiel niektorými zmenami v zadných a dokonca aj predných radách. Začalo sa dbať hlavne na defenzívu a útočiť zo zabezpečenej obrany. Rangers si túto povinnosť začal dôsledne plniť, čo im prinieslo prvú pozícii v konferencii. Ďalším mužom ktorý sa po dobu celej sezóny podieľa na dobrých výsledkoch je brankárska jednotka H.Lundqvist. Čo je ešte dôležitejšie že Lundqvist dostáva dobré zastúpenie od Birona. V niekoľkých zápasoch som ho mal možnosť vidieť. Síce nie vždy to bolo áno ale niektoré zápasy mu sadli a predviedol famózny výkon. Hráči sa mohli naňho spoľahnúť a jednotka tak dostávala dostatok času na potrebný oddych.

24.04.12 NHL Ottawa Senators New York Rangers 2 : 3
22.04.12 NHL New York Rangers Ottawa Senators 0 : 2
19.04.12 NHL Ottawa Senators New York Rangers 3 : 2 2 : 2
17.04.12 NHL Ottawa Senators New York Rangers 0 : 1
15.04.12 NHL New York Rangers Ottawa Senators 2 : 3 2 : 2
13.04.12 NHL New York Rangers Ottawa Senators 4 : 2

Nechcem to nijak rozoberať od zápasu číslo jedna až po zápas šesť. Rangers do prvého zápasu nastúpil ako jasný favorit. Hlavnými postavami sa stala štvorica. Marian Gaborík , D.Boyl, Callaham, B.Richards. Ktorý zaistili výhru 4:2 Prvý zápas asi ukázal kadiaľ by mohla viesť cesta k úspechu NYR. Kvalita v bráne a dobrá forma Mariana, Callahama, B.Richardsa a Hegelina.... V zápase číslo dva by som trocha očakával podobný scenár , len nie s takou intenzitou Ottawa musela trocha prispôsobiť hru. Ten sa však nekonal a jediným skórujúcim hráčom sa stal D.Boyl. Tretí a štvrtý zápas boli celkom rovnaké . Vôbec som ani len netušil čo mám od týchto zápasov očakávať. Je pravda že gólov nebo veľa.. Jednou z najvíťaznejších zmien bol nástup nováčika Kreidera ktorému je len 21 rokov. V prvom zápase sa z jeho strany nič zvláčne nestalo. Na ľade trávil v priemere niečo cez 12 minúť. V zápase šesť sa ale už podielal na výhre čím si na svoje konto pripísal prvý gól v NHL a bol o to vzácnejší že ho dal práve v play off. Zápasy 1 až 4 mali svoje hrdiny, za NYR je to D.Boyl ktorý skóroval v každom s týchto stretnutí. Z Ottawi je to jednoznačne Spezza ktorý je v prvom kole najlepším hráčom Senátorov

Po dnešnom zápase budeme poznať meno ďalšieho postupujúceho. Ja budem dnes dôverovať v schopnosti domáceho celku. John Tortorella s týmto týmom od začiatku sezóny dokázal už veľa vecí a hlavne k lepšiemu. Rozhodujúce ale bude v akej pohode nastúpia útočné esá domácich. Gaborík, Callaham, Richards, Skúsim si na stredný vklad zahrať 1 tretinu mínus 1,5 gólu. Je to posledný zápas ktorý určuje kto pôjde ďalej a kto na dovolenku. Preto by sa úvodná dvadsať minutovka mohla niesť v miernejšom tempe. Nervozita tam určite bude. K zápasu a jeho výsledku si zahrám remízu a víťaz zápasu NYR. Na Rangers sa mediálne postupne od februára vyvíjal tlak a nikto nepochyboval že sa do play off prebojuje a to to môže mať dnes ťažšie. V úvode som napísal že sa čakal ľahší priebeh. Situácia je teraz opačná, nielen že NYR nepredvádza súboj na ktorý vadšina z nás nedúfala a v 6 zápase si dokonca zachránili kožu. Očakávam tak veľký boj a zápas by sa mohol predlžovať. Výsledok by som si tipol na undere ( 2:2 ) stávka na -5,5g by mohla v klidu dôjsť. Osobne si skúsim -4,5g.
Ak by dnes Ottawa chcela uspieť potrebovali by parádny výkon od brankára a hlavne sa trocha pomodliť aby Niel nesedel viac na tresnej než bol na ľade.

Zranenia :
RangersMike Sauer, Steve Eminger, Mats Zuccarello, Brian Boyle
Ottawa - Peter Regin, Daniel Alfredsson

V bránkach najpravdepodobnejšie: skontrolovať http://www2.dailyfaceoff.com/starting-goalies/
Craig AndersonObrázek Henrik Lundqvist Obrázek

Prvé dva tipy : verím najviac. 6 zápasov 1tr-1,5g v piatich prípadoch. :)

NY Rangers-Ottawa(7z-1tř) - Padne 0-1 gólov @1,55 Obrázek
NY Rangers-Ottawa(7.z) víťaz NY Rangers 1,55 Obrázek
NY Rangers-Ottawa(7.z) -4.5g:7zNY Range-Ottawa @2,20 Obrázek
NY Rangers-Ottawa(7.z) 0 @3,70 Obrázek
NY Rangers-Ottawa(7.z) 2:2 @10,50 Obrázek

Obrázek M.Gáborík @2,85 Obrázek

Tak GL %%-
<<

Ad88amko

Příspěvek čtv 26. dub 2012 16:26:52

Re: New York Rangers - Ottawa Senators 01:00

Hram ciste X . :)