Jyväskylä - Jokerit

Jokerit si formu dokázal načasovat na tu nejvhodnější dobu. Tým, který v základní části obsadil až šestou pozici (101 bodů, skóre 183:155) se musel ve čtvrtfinále utkat se svým městským rivalem IFK. Většina tak očekávala vyrovnanou sérii, s urputnou defenzivní činností, soubojem gólmanů a větším počtem zápasů. První dvě věci se naplnily, přesto série skončila 4:0 (3:1, 3:2pp, 3:1, 2:0), když žolíci svému rivalovi dopřáli v útoku absolutní minimum.
Jyväskylä se v tabulce umístila na čtvrté příčce (108 bodů, skóre 168:122). Měla tak možnost zahájení úvodního čtvrtfinále proti Ässätu Pori na domácím ledě, čehož dokonale využila a odrazila se k celkovému vítězství také 4:0 (4:1, 2:1, 4:3, 4:1).
V tomto zápase se mi nabízejí hned dva tipy. V prvním bych věřil v úspěch žolíků, kteří na měření sil měli těžšího soupeře, přesto si s ním dokázali lehce poradit. Brankář Kilpeläinen nabral do play off výbornou formu a drží se těsně pod 97%. Vyrovnanost pětek se mi u Jokeritu zdá být přesvědčivější, vytvořit si tlak a skórovat dokáže každá, kdežto u domácích se projevuje ponejvíc druhá formace. Kurz na výhru Jokeritu (SBR) se mi tak jeví velice atraktivně.
Druhým tipem je samozřejmě sázka na under. Jokerit s ním přešel celé čtvrtfinále, Jyväskylä ze čtyř zápasů tři. I ve vzájemných utkáních v poslední době počet gólů převýší málokdy počet prstů na jedné ruce a toto semifinále se dle mého názoru ponese ve stejném duchu.
Úspěšnost gólmanů:
Jyväskylä: Helenius Riku 95.10%
Jokerit: Kilpeläinen, Eero 96.80%
Střelci v play off:
Jyväskylä: Perrin Eric (2), Hytönen Juha-Pekka (2), Vatanen, Sami (2), Pesonen Harry (2)
Jokerit: Hardt Nichlas (3), Nordlund Markus (2), Boumedienne Josef (2)
Letošní vzájemné zápasy:
Jokerit Helsinki - Jyp Jyväskylä 2:3pp
Jyp Jyväskylä - Jokerit Helsinki 2:3pp
Jyp Jyväskylä - Jokerit Helsinki 1:0pp
Jokerit Helsinki - Jyp Jyväskylä 3:2
Jyp Jyväskylä - Jokerit Helsinki 3:2
TIP: výhra hostů (SBR) KURZ 2.3
padne 0-5 gólů KURZ 1.42

Přeji GL

7 OK / 4 KO