NY Islanders - New Jersey

Český útočník Patrik Eliáš napadá brankáře Islanders Ricka Dipietra při rozehrávce.
Postavení v tabulce východní konference:
Islanders - 14. místo, 47 bodů
Devils - 12. místo, 48 bodů
Postavení v tabulce atlantické divize:
Islanders - 5. místo, 47 bodů
Devils - 4. místo, 48 bodů
Vzájemné zápasy:
17.01.2011 NY Islanders - New Jersey 2:5 (0:2, 2:3, 0:0)
24.12.2010 New Jersey - NY Islanders 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
26.11.2010 NY Islanders - New Jersey 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Nejproduktivnější útočníci
Islanders:

Devils:

Nejproduktivnější obránci
Islanders:

Devils:

Statistiky brankářů
Islanders:

Devils:

Statistiky vzájemných zápasů
Využívání přesilovek:
Islanders - 1/7
Devils - 1/10
Hvězdy utkání:
26.11.2010 - Rick DiPietro, Jesse Joensuu, Rob Schremp (Všichni

24.12.2010 - Joshua Bailey, Blake Comeau (Oba

17.01.2011 - Mattias Tedenby, Rod Pelley (Oba

Nejlepší střelec: Josh Bailey (

Nejlepší nahrávač: Blake Comeau (

Nejproduktivnější útočník: Josh Bailey, Blake Comeau (Oba

Nejproduktivnější obránce: Travis Hamonic, James Wisniewski (Oba

Nejvíc času na ledě: Radek Martinek (

Marodka týmů
Islanders:
Radek Martinek - Jeden z nejzkušenějších obránců Islanders Čech Radek Martinek dnes nenastoupí kvůli zranění v dolní části těla.
Milan Jurcina - Slovenský 27 mi letý obránce dnes nenastoupí kvůli zranění v oblasti třísel.
Devils:
Zach Parise - 26 ti letý útočník, který podstoupil v listopadu loňského roku operaci kolena již začal trénovat, avšak dnes zřejmě ještě nenastoupí.

Krásná hala Nassau Veterans Memorial Coliseum v New Yorku.
Toto utkání přinese určitě zajímavý souboj. Islanders z posledních 5 ti domácích zápasů dokázali získat 8 bodů. Devils z posledních 5 ti venkovních zápasů vytěžili maximum - 10 bodů. Navíc Devils mají úžasnou formu, v posledních 20 ti zápasech pouze 3x prohráli! Naopak Islanders mají z posledních 20 ti zápasů jen 10 výher. Devils měli příšerný start sezóny, ale teď započali famózní stíhací jízdu, svědčí o tom již to, že venku naposledy nezískali plný počet bodů 16.01.2011 v zápase s Floridou, kde prohráli 3:2 pp. Na druhé straně Islanders jsou zatím jako na houpačce. Vždy příjde krátká série výher a pak krátká série proher. Vzhledem k těmto všem faktům by mělo být favoritem New Jersey a také tomu tak je. Můj názor je ten, že Devils mají na to dohnat 8 mi bodovou ztrátu, která je momentálně dělí od 8. Buffala. Nemůže být sporu o tom, že mají kvalitní kádr a rozhodně patří do vyřazovacích bojů. Islanders mají také silnou sestavu, avšak na rozjeté Devils podle mě dnes stačit nebudou, tudíž dávám 2.
Mým dalším tipem je under 5,5. Islanders v posledních 5 ti domácích zápasech 21 branek, Devils v posledních 5 ti venkovních zápasech vstřelili 10 branek. Když hrají Devils venku, moc branek nepadá a já si myslím, že dnes tomu bude opět stejně.
Mým dnešním střelcem je Ilya Kovalčuk.Tento 27 letý útočník hrající v 1. formaci Devils dokázal nasbírat během 63 zápasů 46 bodů. Z 23 brankami je to zároveň nejlepší střelec Devils. Naposledy se prosadil 05.03.2011 proti Pittsburghu. Z posledních 5 zápasů má 5 bodů - 2 góly, 3 asistence. Z letošních vzájemných utkání má pouze 1 gól. Je to tahoun Devils a já věřím, že i proti svému nepříliš oblíbenému soupeři se prosadí a dovede svůj tým k vítězství.

Nejvyšší kurzy:
1 - 3.05

0 - 4.23

2 - 2.20

Moje tipy:
Zápas - 2 výhra New Jersey
kurzy:
2.20

2.15

2.15

2.15

2.10