Liberec - Slavia Praha

01.10.2013 - 18:20
Extraliga
Ze zítřejšího programu se mi velmi líbí sázka na výhru Slavie v Liberci. Dají se najít kurzy nad 2.20, nejvyšší kurz z našich SK má Fortuna - konkrétně 2.30. A kurz v těchto hladinách mi rozhodně přijde dobrý.
Slavia totiž jako jediný celek v Extralize zatím neokusila hořkost porážky. Po 7 kolech tak logicky vede ligu (4 výhry v základní hrací době + 3 v prodloužení/náj., skóre 23:10) se ziskem 18 bodů, tj. s tříbodovým náskokem na městského rivala ze Sparty.
Liberec naopak zažívá dosti špatný vstup do soutěže - zatím nasbíral pouze 7 bodů (skóre 15:23) a určitě se bude snažit odlepit od 12. místa.
To ale v utkání proti v pohodě hrajícímu soupeři bude velmi složité. Slavia má nejlepší obranu - i přes divoký průběh předposledního zápasu v Chomutově, po kterém dle slov Bednáře zaúřadoval trenér Růžička a hráčům zdůrazňoval maximální soustředěnost po celou dobu utkání - a tu jsme mohli vidět v tom posledním, ve kterém Slavia přehrála Zlín jasně 6:0. Na vítězství se podílely všechny řady, z hráčů pak hrál opět největší prim "Bedýnka", který zaznamenal 3 body za 2 branky a asistenci. Furch si připsal první nulu sezóny, kterou korunoval dobré celkové výkony v obranné fázi hry.
Bílý tygři se trápí střelecky a tím pádem i výsledkově. Poslední tři zápasy prohráli vždy o více branek (0:3 s Kometou, 1:3 s Kladnem a 1:5 v posledních Varech - což nevěstí nic dobrého).
Rozjetá Slavia určitě není tým, který by byl příhodný pro nastartování výherní (či alespoň přerušení proherní) série Liberce. Červenobílí jsou v herní a psychické pohodě, kabina je uvolněná a na hře je to znát. Liberec zažívá pravý opak. Jak jsem již zmiňoval, kurzová hladina je pro tip na Slavii příhodná a doufám tedy, že pražský tým potvrdí výše zmíněné a podaří se mu zvítězit i v Liberci.
Tip: Slavia Praha ... 2.40 @