Austrálie - Japonsko

Dnes v 16:00 začne závěrečné utkání Mistrovství Ásie,utkání mezi Austrálií a Japonskem.
Opravdu nejsilnější týmy letošního mistrovství se střetnou až ve finále.
Austrálie je velmi silný tým,někdy jejich hra připomíná anglickou Premier League,Japonci dle mého představují více techniky,řekl bych takový Barcelonský styl hry.
Nutno říci že Austrálie bojuje teprve o svůj 1. titul,kdežto Japonsko již o svůj 4. titul.
Austrálie nasázela 6 branek Uzbekům v posledním utkání o postup do finále,Japonci se zase ukázali když přehráli Korejce na penalty...
"Nemůžeme hrát ale pokaždé tak jako v semifinále. To byl velmi povedený zápas. Uvidíme, jak to bude ve finále," řekl trenér Australanů Holger Osieck. "Mám velkou radost, jak se tým v průběhu turnaje zlepšuje. Určitě máme na to být šampiony," dodal.
"Je úplně jedno, jak vysoko jsme vyhráli. Proti Japonsku musíme jít s pokorou, protože může rozhodnout jediný gól," řekl Neill.
Nejlepším střelcem Austrálie na turnaji je s třemi góly zkušený Harry Kewell, za Japonsko se třikrát trefili Rjoiči Maeda a Šindži Okazaki.
Zápasy Austrálie na turnaji :
Indie - Austrálie 0:4
Austrálie - Korejská r. 1:1
Austrálie - Bahrajn 1:0
Austrálie - Irák 1:0e
Uzbekistán - Austrálie 0:6
Zápasy Japonska na turnaji :
Japonsko - Jordánsko 1:1
Sýrie - Japonsko 1:2
Saúdská A. - Japonsko 0:5
Japonsko - Katar 3:2
Japonsko - Korejská rep. 3:2p

Schwarzer - Wilkshire, Neill, Ognenovski, Carney - Emerton, Holman, Jedinak, McKay, Kewell - Cahill.

Kawašima - Iwamasa, Konno, Nagatomo, Učida - Hasebe, Endo, Honda, Hosogai - Okazaki, Maeda.
Oba týmy se mi líbí tím co na hřišti předvádí,přesto je dle mého trošku větší favorti na straně Austrálie.Při výběru tipu jsem vybíral mezi neprohrou Austrálie,underem a plichtou na první poločas.

- -2,5 gólu / 1,55