Příspěvek sob 03. bře 2012 0:32:59

Spartak Trnava - ViON Zlaté Moravce

Obrázek (3.) - Obrázek (5.)

Štadión Antona Malatinského, 3.2. 2012 o 17:30

Liga: Corgoň liga (Slovensko)
Tip: výhra domácich
Sila tipu: 8.5/10
Sázkovka: 1,6 Obrázek

V sobotu sa začína jarná časť najvyššej slovenskej futbalovej súťaže a ja som si pri tejto príležitosti rozhodol analyzovať zápas medzi Trnavou a Zlatými Moravcami. Hoci som verným a skalným fanúšikom Trnavy, pokúsim sa Vám predostriť názory prečo veriť v jej výhru.

Trnavský Spartak na predsezónnej tlačovke neavizoval priamy útok na titul z jednoduchého dôvodu. Po 38-ich rokoch si fanúšikovia na plané sľuby už zvykli. Preto je titul pre Trnavu tajným snom ale rozhodne nie tabu. Káder prešiel po viacmenej úspešnej jesennej časti menšími zmenami. Na brankársky post sa, po zahraničnej anabáze, vrátil Luboš Kamenár, z Petržalky prišli Martin Švec (obranca) a Ivan Schranz (útočník), zo Zlatých Moraviec Peter Kuračka (stredopoliar) a Karol Pavelka (útočník), zo Slavie Praha Jiří Kaufman (obranca) a Riste Naumov (útočník) a z Poľska krajný záložník Michal Gašparík. Opačným smerom putovali Koro Kone, Boubacar Diallo a Luboš Bernáth, ktorý odišiel práve do ViOn-u. Pavel Hoftych tak naďalej pracuje na kádri založenom čisto na hráčoch zo slovanských krajín aby sa čo najviac obmedzili komunikačné problémy.

Zlaté Moravce sa pod vedením Juraja Jarábka držia prekvapujúco vysoko. Tím s malým rozpočtom a viacmenej nechcennými hráčmi sa stal postrachom viacerých ambiocióznejších mužstiev. Napriek tomu sa od nich očakáva tabuľkový pokles. Okrem vyššie spomínaných hrčáov z tímu ešte odišiel Marek Janečka a namiesto nich prišli hráči Husár, Luhový a Pilát. Útočník Martin Luhový, ktorý prišiel z Petržalky sa stal najlepším strelcom tímu v zimnej príprave.

Zlaté Moravce naposledy vyhrali v Trnave v roku 2007 v prelínacej časti súťaže. Trnava sa okrem vlastných síl môže spolahnúť tradične aj na divákov, ktorý síce už nechodia v takom množstve ako predtým ale na slovenskú ligu si ešte stále držia vysoký nadpriemer. Naposledy svoju silu ukázali pri rozlúčke so zosnulým prezidentom Ladislavom Kunom, ktorý umrel 1.2. 2012 keď podľahol zákernej chorobe. Fanúšikovia veria, že tento slávny obranca, ktorý bol hráčom Spartaku v jeho najväčšej ére, pomôže zhora dostať ten dlhoočakávaný titul naspäť do Trnavy.
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek