Hertha BSC - Augsburg

Hertha Berlín má vzestupnou formu. V prvním kole prohrála s Norimberkem 0:1, ale od té doby začala sbírat body. Po jednom se silnými soupeři v Hamburgu a Hannoveru, po té doma porazila Stuttgart 1:0 a nakonec pro někoho možná dost překvapivě obrala dokonce o všechny 3 Dortmund a to na jeho hřišti. Musím říct, že s bodovým ziskem pro Herthu jsem ve Vestfálsku počítal, ale že sebere všechny 3 tedy bylo překvapení i pro mě samotného.
Herthu jsem viděl v přátelském utkání proti Realu Madrid a musím říct, že prvních 40 minut mu byla minimálně vyrovnaným soupeřem. Dokonce se ujala vedení, a to si přiznejme se proti Realu moc týmům nepoštěstí. Hertha má na čem stavět. Olympijský stadion s kapacitou 75.000 diváků. Spoustu fanoušků. Trenér bývalý internacionál Markus Babbel. Sportovní ředitel bývalý ostrostřelec tohoto klubu Michael Preetz. V obraně zkušený Gruzínec Kobiashvilli, který odkroutil několik bundesligových sezon v Schalke spolu s naším reprezentantem Romanem Hubníkem. Další obránce Christian Lell zase strávil několik sezon v Bayernu Mnichov. Ze zálohy bych zmínil Brazilce Raffaela nebo mladého Švýcara Fabiana Lustenbergera, který získal stříbro na nedávném ME "21". Z útoku musím jednoznačně zmínit kolumbijského reprezentanta Adriána Ramose, už druhou sezonu nejlepšího střelce týmu (v minulé sezóně dal 15 gólů). Opomenout bych neměl ani mladého reprezentanta Německa do 21 let s typicky německým jménem: Pierre-Michel Lasogga.

Augsburg má naopak sestupnou formu. Začalo to ukodrcanou pohárovou výhrou 2:1 až po prodloužení v Oberhausenu. V úvodním kole Bundesligy následovala remíza 2:2 s Freiburgem. Po té mě zklamal Kaiserslautern, když doma s Augsburgem také pouze remizoval. Od té doby už se ale Augsburg veze. Prohra na vlastním hřišti s Hoffenheimem 0:2, v Norimberku též bez vstřeleného gólu 0:1, a v posledním kole konečně přišla vysoká porážka 1:4 od Leverkusenu. I když se Augsburg ujal gólem Japonce Hosagaie už v 5. minutě vedení. Jak to tak vypadá nováček z Augsburgu v nejvyšší soutěži moc dlouho nepobude.
Z hráčského kádru poznám akorát 35-letého gólmana Simona Jentzsche, který by zřejmě svými zkušenostmi měl pomoci Augsburgu v bojích o záchranu.
HEAD TO HEAD
V minulé sezoně ještě ve druhé lize se v Augsburgu zrodila remíza 1:1. V Berlíně byla úspěšnější domácí Hertha, která si připsala 3 body za výhru 2:1 - to bylo vlastně ještě letos v květnu.

Adrián Ramos - kolumbijský forward domácích v této sezoně na ligový gól stále čeká.
Něco málo o kurzech...
Bookmakeři tady jasně favorizují domácí Herthu a já ani nemůžu být jiného názoru. Kurz menší než 1.6 volá po handicapu, ale tím bych si nebyl až tak jistý. Troufnu si však tvrdit, že 3 body v každém případě zůstanou v hlavním městě.
Tip: 1 @ 1.602