Nijmegen - Breda
Zápas se odehraje 16.9.2011 ve 20:00
Nizozemská Eredivisie, 6 kolo
1) Nijmegen zatím hraje poměrně slušně a po 5 odehraných zápasech má 7 bodů a nachází se na 9.místě ze skóre 6:8. V dnešním zápase přivíta daleko horší klub Breda, který určitě doma může a také měl by porazit. Nijmegen doposud hraje na domácí půdě skvěle a ze 2 odehraných domácích zápasů má 6 bodů a skóre 4:1. Do tohohle zápasů půjde Nijmegen jako jasný favorit a určitě by chtěl, aby také všechny body zůstaly doma. Jediné co může celkem Nijmegen na výhře ohrozit je docela velká marodka. K dlouhodobě zraněným Márton Eppel, Niels Wellenberg a John Goossens se nyní také připojili Nick van der Velden a Abdisalam Ibrahim. Usměv na tváří trenéra Nijmegenu může akorát zlepšit návrat 23 letého obránce Nathaine Willa, který ale doposud odehrál jen jeden zápas. Žádný ze zraněných hráčů ale nepatří k oporám týmů. Poměrně důležitým hráčem je pouze Nick van der Velden, který v téhle sezóně odehrál 4 zápasy dal 1 gol a připsal si 1 asistenci.
2) Bredě se zatím vůbec nedaří ale hlavně za to může hodně těžký los. Breda je až na předposledním místě pouze s jedním bodem na kontě a skórem 5:10 ale už hrála s týmy jako Twente, Heracles nebo Feyenoord. V tomhle zápase bude mít ale stejně těžké získat body jako v předchozích zápasech, protože Nijmegen určitě nepatří mezi slabší týmy Eredivisie tak jako Breda. Venku Breda ale hraje v celku slušně, sice neuhrála ještě ani bod, ale oba zápasy prohrála pouze o gól takže určitě cítí šanci, že na půdě Nijmegenu by mohla bodovat. Hostující tým ale má poměrně menší marodku a bude mu pouze chybět útočník Florian Jozefzoon, který v této sezóně odehrál 2 zápasy ale nedal ani gól a nepřipsal si ani asistenci.
3) Velice dlouho jsem uvažoval jestli mám v tomhle zápase hrát over 2,5 branek nebo čistou 1 na Nijmegen. Nijmegen má sice poměrně velkou marodku, ale zase Breda na venkovních hřištích umí hrát a dvakrát tam prohrála 2:1, což sice byl dvakrát over ale opravdu těsný. Nijmegen ale nemá vůbec dobrou obranu a dostal už 8 gólů tak jsem se nakonec rozhodl právě pro over na který je približně stejný kurz jako na čistou 1.
Tip:
over 2,5 @ 1,65