HJK - KuPS
Zápas se odehraje 12.9. v 17:30
Finská Veikkausliga, 24.kolo
1) Domácí HJK Helsinki vedou suverénně první Finskou ligu, protože mají náskok na druhý Inter Turku krásných 14 bodů. V posledním zápase hraly Helsinky na půdě TPS Turku, kde jsem hrál over 2,5 branek a tento zápas skončil nečekaně prohrou Helsinek 2:1, ale over vyšel. Helsinky v lize ještě ani jednou neremizovaly a z 23 zápasů mají bilanci 19-0-4 a skvělé skóre 60:17. Hlavně na domácím hřišti jsou Helsinky upravdu suverénní, protože z 11 zápasů ještě nestratily ani bod a dnes si tuto bilanci určitě nebudou chtít pokazit i přesto, že prodali svého nejlepšího a hlavně talentovaného střelce Teemu Pukkiho do Schalke.
2) KuPS Kuopio není nijak špatný klub a patří k průměrů celé Veikkausligy. Tento klub každoročně nebojuje o záchranu, ale ani nebojuje o Evropské poháry a hraje si klidný střed tabulky a tak to ale letos příliž nevypadá, protože je až na 10 místě ale ná poslední sestupové 12 místo má náskok 11 bodů, což už by se mělo v pohodě zachránit. V posledním zápase dokázalo Kuopio nečekaně porazit druhý nejlepší FInský klub Inter Turku na domácím hřišti 2:1 a určitě by chtěli o nějaké body obrat také HJK, ale to už takové jednoduché nebude. Kuopio je na venkovních hřištích tragické a z 11 odehraných zápasů nevyhrálo ani jednou, ale dokázalo šestrkrát remizovat.
3) Já dneska celkem dlouho uvažoval jestli v tomhle zápase raději zvolit handicap nebo raději over 2,5 branek, ale nakonec jsem si vybral handicap a to z důvodu že HJK je doma naprosto suverénní a myslím si, že Kuopio nedá ani jednu branku a HJK by klidně mohli vyhrát pouze 2:0.
Tip:
HJK -1,5 @ 1,72