IF Elfsborg - Kalmar FF

Zapas se odehraje 7.8. v 19:00 na stadionu Borås Arena (kapacita 17.800 mist).
Jedna se o 20. kolo svedske Allsvenskan.

Domaci tym vstupuje do utkani z 2. mista a je tak favoritem na vitezstvi.
Elfsborg si zahral 3. predkolo Evropske Ligy, vyzval norsky Aalesund. Hned po prvnim vzajemnem stretnuti ovsem bylo o postupujicim jasno, Elfsborg v Norsku prohral vysoko 0-4 a v odvete remizoval 1-1.
V domaci soutezi ma Elfsborg ohromnou formu. V poslednich 5-ti zapasech ani jednou nezavahali a nasbirali vsech 15 bodu. Postupne porazili Örebro 3-0, znovu stejny tym a znovu stejnym vysledkem 3-0, Halmstad 2-1, Djurgarden 2-1 a v poslednim kole prehrali take silny AIK venku 1-0, uz ve 4. minute se jako jediny v zapase trefil Nilsson.
Elfsborg ma doma ohromnou formu - z 9-ti zapasu 8x vyhrali a 1x remizovali.
Predpokladana sestava
Covic - Karlsson, Augustsson, Mobaek, Klarstrom - Hilkemark, Svensson - Hult, Ericsson, Ishizaki - Nilsson.

Hoste jsou pred timto duelem prubezne na 7. miste tabulky.
Kalmar proziva velkou krizi a sance na to, ze by se jim jejich spatnou formu povedlo hodit za hlavu uz v zapase s Elfsborgem, je podle me velmi mala.
V poslednich peti zapasech Kalmar 4x prohral a 1x vyhral.
Nejprve porazil doma Trelleborg 3-2 a pote postupne prohral s Trelleborgem 2-3, Helsingborgem 1-2, AIK 1-2 a v poslednim kole doma podlehl Mjällby 0-3, kdy si nechal vsechny goly dat v posledni desetiminutovce zapasu.
Slova trenera Nanne Bergstranda o tom, ze Kalmar nema na to bojovat o titul, tak nejspis opravdu maji neco do sebe.
Na hristich soupere ma Kalmar tragickou bilanci - 2x vyhral, 1x remizoval a 6x prohral.
Predpokladana sestava
Berisha - Larsson, Thorbjornsson, Carlsson, Johansson - Fagerkrantz, Rydstrom, Israelsson - Mendes, Santos, Eriksson.
Vzajemne zapasy
20.04.2011 - Allsvenskan - Kalmar 2 - 1 Elfsborg
14.08.2010 - Allsvenskan - Elfsborg 4 - 1 Kalmar
27.03.2010 - Allsvenskan - Kalmar 2 - 2 Elfsborg
02.08.2009 - Allsvenskan - Kalmar 3 - 1 Elfsborg
16.04.2009 - Allsvenskan - Elfsborg 1 - 1 Kalmar
Elfsborg na domaci pude proti Kalmaru hral celkem 7x - z toho 4x zvitezil, 2x remizoval a 1x prohral (v r. 2004).
Jak bych to ja videl...
Elfsborg si v tomto zapase s trapicim se Kalmarem poradi a udrzi se tak v boji o titul s Helsingborgem.
V utkani taky podle me padne hodne golu.
Hlavni tip ->> Vyhra domacich @ 1,6 u

Vedlejsi tip ->> Over 2,5 @ 1,65 u

Ostrejsi tip 1 ->> Polocas/Zapas 1/1 @ 2,25 u

Ostrejsi tip 2 ->> Vyhra domacich v handicapu 0:1 @ 2,55 u

Hodne stesti.