Borussia Dortmund - HSV

Zápas sa hraje 5. augusta/srpna 2011 o 19:30 v Signal-Iduna-Park

V minulej sezóne vyrovnaná ofenzíva aj defenzíva, napovedá tomu aj skóre 67:22. Dortmund sledujem už niekoľko rokov a pamätám si ho ako tím, ktorý vždy vie potrápiť
veľké tímy. Vráťme sa ale k domácim, ktorý budú doma otvárať novú sezónu. Strelecky sa z tímu najviac dokázal presadiť Lucas Barrios, ktorý z 32 zápasov vstrelil 16 gólov.
Domáci sú tím, ktorý najviac skórujú až pri konci zápasu v rozmedzí asi 76. - 90. minúty.
Prípravné zápasy:
19. 05. 2011 Lech Poznań 0:0 Borussia Dortmund
09. 07. 2011 Borussia Dortmund 1:1 Zürich
12. 07. 2011 St. Gallen 1:6 Borussia Dortmund
26. 07. 2011 Valenciennes 0:1 Borussia Dortmund
Zranenia:
Patrick Owomoyela je 31-ročný obranca. Debutoval 23. 08. 2008 a zmluvu má do 30. 06. 2012. Chýbať bude do konca augusta/srpna.
Julian Koch je 20-ročný obranca. V klube debutoval 06. 03. 2011 a zmluvu má do 30. 06. 2012. Chýbať bude kvôli operácií kolena.
Príchod a odchody:
Príchody:
Ivan Perisic, Ilka Gundogan, Chris Lowe, Marvin Bakalorz.
Odchody:
Dede, Markus Feulner, Nuri Sahin, Tamás Hajnal.
Fans Borussie

k miernej nevyrovnanosti medzi ofenzívou a defenzívou - 46:52. Pre mňa Hamburg v minulej sezóne bol mierne sklamanie, pretože som čakal, že bude hrať aspoň v Európskej lige.
Najlepší strelec bol Mladen Petric, ktorému 22 zápasov stačilo na to aby strelil 11 gólov, čo je celkom slušné.
Prípravné zápasy:
03. 07. 2011 Wolfsburg 5:1 Hamburger
09. 07. 2011 Ingolstadt 2:4 Hamburger
15. 07. 2011 Al Ahli 0:4 Hamburger
24. 07. 2011 Groningen 0:4 Hamburger
02. 08. 2011 Hamburger 1:2 Valencia
Zranenia:
Kevin Ingreso je 18-ročný záložník. Zmluvu má do 30. 06. 2012. Chýbať bude kvôli členku. Príde začiatkom septembra/října.
Jacopo Sala je 19-ročný záložník. Zmluvu má do 30. 06. 2014.
Príchod a odchody:
Príchody:
Per Ciljan Skjelbred, Michael Mancienne z Chelsea, Gökhan Töre tiež z Chelsea, Jacopo Sala z rezervy FC Chelsea, Kevin Ingreso, Janek Sternberg, Dániel Nagy, Tom Mickel, Jeffrey Bruma z Chelsea.
Odchody:
Tunay Torun, Piotr Trochowski, Frank Rost do New York Red Bulls, Ruud van Nistelrooy do Málaga, Eric Maxim Choupo-Moting, Zé Roberto do Al Gharafa Sports Club, Kai-Fabian Schulz, Collin Benjamin, David Rozehnal do OSC Lille, Jonathan Pitroipa, Joris Mathijsen do Málaga, Alex Silva.
Vyrovnaný stred tabuľky na konci minulej sezóny.

Zhrnutie:
Stretávajú sa podľa mňa rozdielne tímy, ktoré budú mať v nasledujúcej sezóne vysoké a vyššie ciele. Vysoký cieľ bude mať určite obhájca titulu Borussia Dortmund, ktorá by určite chcela zasa vyhrať, no záťaž z Ligy Majstrov navyše bude pre nich veľká skúška.
Hamburg bude mať ten vyšší cieľ dopadnúť o niečo lepšie ako minulú sezónu a aspoň mať šancu hrať v niektorom európskom pohári.
Obidva tímy určite majú o čo hrať, no volil by som výhru Borussie, ktorá je na tom lepšie a má možnosť otvoriť sezónu na domácom trávniku pred skvelými domácimi fanúšikmi, ktorých určite nebudú chcieť sklamať.
Tip:
- výhra domácich pri kurze 1,62 vo