CL: FK Senica - AS Trenčín

3. kolo
Zápas sa hraje 31. júla/čerenca 2011 o 19:30 na futbalovom štadióne v Senici

Preview:
Senica sa po dvoch kolách nachádzajú na 4. mieste so skóre 5:3. V prvom kole porazili Tatran Prešov 3:0 a v druhom podľahli Slovanu tesne 3:2. So Slovanom to bola vyrovnaná partia a diváci sa mali na čo pozerať. Zápas bol na slovenské pomery veľmi kvalitný. Zo začiatku mal prevahu domáci Slovan, ktorý mal k dispozícií niekoľko rohových kopov, no nič z nich nevyťažili. Postupne boli šance na oboch stranách, ale brankári zatiaľ držali obe mužstvá. Slovan mal veľa možností z rohových kopov a predsa mu jeden vyšiel. No pred nim Kóňa našiel na pravej žrdi Gorosita a ten hlavou prekonal brankára - 0:1 Senica. Po spomínaných šancách z rohov, jednu využil Žofčák, ktorý ešte tečoval Strnad - 1:1. Remízový stav bol až do konca prvého polčasu. Druhé dejstvo začalo čerstvého Slováka Guédého, ale jeho strela išla nad. V 53. minúte mohol dostať do vedenia domácich Halenár, ale pálil len do Boleka, následne prekopol minuloročný najlepší kanonier Šebo. Slovan vyvíjal čoraz väčší tlak. Po priamom kope z 57. minúty sa vlnila Senická sieť po druhý raz. Strelec prvého gólu Slovana Žofčák priťukol Grendelovi a jeho ďalekonosná deľovka skončila v Bolekovej bránke. Domáci dlho neviedli, keď výborný Kóňa potvrdil svoju formu a v 66. minúte po peknej samostatnej akcii dal na 2:2. V 72. minúte mohol svojou nebezpečnou strelou poslať do vedenia Senický hráč Dobrotka, ale tesne minul. Na konečných 3:2 upravil Halenár svojou deľovkou, ktorá prestrelila všetko zavadzajúce. Senica hrala dobrú partiu zo Slovanom, ale chýbalo im k deľbe bodov trocha šťastia. To nemali ani vo štvrtkovom zápase Európskej ligy na trávniku Salzburgu, kde prehrali 1:0. Za 1:0 môžu byť ešte veľmi radi, pretože hrali naozaj katastrofálne. Vôbec nič sa im nedarilo, ten zápas sa mi vôbec nepáčil. Majú ešte výhodu domáceho prostredia, no nemyslím si, že by im to nejako pomohlo. Museli by ukázať minimálne takú hru ako hrali zo Slovanom a to si nie som istý či by im to aj tak pomohlo. Salzburg je totiž iná liga, ale pri troche šťastia a výbornej hre by mohla motika vystreliť. No predtým budú chcieť zdolať v treťom kole nováčikov z Trenčína. Senica prípravné zápasy hrala tuším dva. Nie som si istý, ktorý to bol klub, preto ho nebudem spomínať, ale hrala z jedným z klubov z Ruska. Druhý hrala z Českým Brnom. Výsledky týchto dvoch zápasov si nepamätám, ale aj tak nie sú veľmi dôležité. Pre Senicu začala nová sezóna, ktorý je v plnom prúde. Stávkové kancelárie jasne uprednostňujú Senicu, no ja si nie som úplne istý ich víťazstvom. Predsa mali ťažký týždeň. Najprv boj so Slovanom a v strede týždňa Európska liga, ešte aj na súperovom trávniku, na ktorý museli cestovať tam a späť. Tiež by mali šetriť sily na odvetu so Salzburgom, pokiaľ chcú niečo proti nim uhrať. Odveta sa bude hrať o štyri dní po zápase s Trenčínom. Nová Senica je mladý klub, ktorý vznikol len minulú sezónu a tak ešte s Trenčínom nehrali, keďže Trenčín hral v Prvej Lige. Z minulej sezóny viem, že domácim sa viac darilo na súperových ihriskách ako doma, aj keď ani doma to nebolo zlé. Neviem ako to bude túto sezónu, no možno budú v tejto "tradícií" pokračovať. Zranených hráčov nemajú žiadnych a do zápasu s Trenčínom by mali byť trénerovi Grigovi k dispozícií všetci hráči.
Stef Wijlaars zo Senice v súboji s Gonzalom Zaratem zo Salzburgu.

Trenčínu patrí po dvoch kolách 10. priečka so skóre 2:4. V prvom kole hrali so Slovanom. Na Pasienkoch prehrali 3:1 a prekvapili s útočným štýlom hry. V druhom kole hrali doma s Ružomberkom a chceli ukázať, že do Corgoň ligy patria, a zvíťaziť pred svojimi fanúšikmi. Nakoniec im musel stačiť bod po remíze. Góle padali až v druhom polčase. Zápas začali na opravenom Sihoti a zo začiatku nebol veľmi záživný. Určite to nebol zápas ako zo Slovanom, možno preto, že si uvedomovali, že Ružomberok nie je Slovan a hrajú doma, kde chceli uhrať tri body. Domáci hrali dosť nervózne, čo len potvrdzuje to čo som napísal. Naopak hostia boli v úvode aktívnejší. V 16. minúte mal šancu Kotora, Volešák však svoje mužstvo podržal. Na druhej strane onedlho dorážal do Hrdličku Godál, ale stav nezmenil ani on. Prekvapiť brankára chcel aj Depetris, z diaľky však úspešný nebol. A tak skončil prvý polčas bezgólovo 0:0. V druhom dejstve sa hra viac rozprúdila. V 52. minúte mal možnosť Štefánik, ale Hrdlička situáciu kontroloval. O dvadsať minút, v 72. minúte, prišiel gól hostí, keď po chybe v obrane trestal Pavol Masaryk, ktorý prišiel zo Slovanu - 0:1. Toto sa určite domácim fanúšikom nepáčilo a nepáčilo sa to ani hráčom, ktorý viac zabrali. V poslednej chvíli vyrovnal Peter Kleščík, keď sa v 90. minúte zapísal po centry do tabuľky strelcov. Stretnutie sa skončilo zaslúženou remízou a nikto nič nemohol namietať. Trenčín má oproti Senici výhodu, že nemali až taký náročný zápas v druhom kole ako Senica a v strede týždňa odpočívali a nemali stres z cestovania a z veľmi dôležitého zápasu. Odpočinutý môžu na čele z dobrým kanonierom Depetrisom uhrať dobrý výsledok na senickom trávniku.
Strelec hostí David Depetris. Na neho sa hostia v ofenzíve najviac spoliehajú.

Zhrnutie:
Domáci mali ťažký týždeň a naopak hostia ho mali ľahký. Títo fakty by určite mohli v tomto zápase čo-to spraviť. Senica má síce výhodu domáceho prostredia, ale keď budú hrať
ako minulý rok, lepšie na trávnikoch súperov, tak im to ako výhoda nepomôže. V nedeľu by mali vyhrať, väčšina ľudí to od nich očakáva, no ako som spomínal, ja nie som tohto názoru.
Preto budú moje tipy také aké budú.
Senický tréner Stano Griga.

TIP:
Obidva tímy dajú gól pri kurze 1,78 vo

GL kto ide so mnou