COPA AMERICA: Uruguay - Peru

Datum:
5.7. v 00:15
Analýza:
Uruguay:
Uruguay je pro mě na tomto šampionátu jeden z největších adeptů na zisk titulu a to hlavně proto, že tento tým na mě udělal dojem už na MS2010. Ve skupině C je společně s Chile největším adeptem na postup a to hlavně proto, že Mexiko na turnaj přicestovalo bez největších hvězd a z reprezentací do 22 let. Trenér Oscar Tabaréz po kolapsu favorizované Argentiny a Brazílie řekl "Nemůžete žádný tým podcenit, protože poté vám jinak způsobí obrovské problémy. Všech dvanáct výběrů na turnaji má šanci, nejde jen tak někoho vypustit. Já se ale každopádně v současné době zaobírám pouze Peru." Tabaréz si na tento šampionát přivezl ale opravdu silný tým o čem hlavně dokazuje útočné trio ve složení Suárez-Cavani-Forlán. Nejslabším článkem v tomto triu je určitě Diego Forlán, protože měl doslova mizernou sezónu, když dokonce vypadl ze základní sestavy Atletica Madrid.
Uruguay - pravděpodobná sestava:
Muslera - C. Rodríguez, Lugano, Victorino, Cáceres - Pérez, Ríos, Lodeiro - Cavani, Forlán, Suárez
Peru:
Peru je podle mě pro zahajovácí zápas docela snadný soupeř, tento tým určitě nemá takovou kvalitu jako Uruguayští hráči a tento zápas by měli prohrát, nicméně Peru si v přípravných zápasech vedlo docela dobře. Na Kirin Cupu uhrálo dvě bezgólové remízy s Japonskem a Českem. Přesto, že jsou outsideři této skupiny chcou o postup bojovat a útočník José Paolo Guerrero před tímto zápasem řekl "Jsme si vědomi, že to nebude nic jednoduchého, ale na hřišti necháme vše.". Trenéru Sergio Markarianovi před šampionátem vypadla opora Jefferson Farfán, který měl fantastickou sezónu v dresu Schalke a navíc s největší pravděpodobností nebude hrát ani zkušený útočník Claudio Pizzaro. Peru se také bude muset obejít bez svého kapitána Carlose Zabrana, který kvůli zranění ani nebyl nominovaný.
Peru - pravděpodobná sestava:
Fernández - Vilchez, Acasiete, Revoredo, A. Rodriguez, Yotun - Balbín, Guevara, Ballón - Guerrero, Castrillon
Souhrn:
Pro mě je tady jasný favorit Uruguay, ale to také hlavně kvůli tomu, že Uruguayi fandím. Nicméně jsem si řekl, že po třech kolapsech jasných favoritů už na tomto šampionátu nebudu vsázet na výsledky, tak tady opět zvolím střelce, který nedá gól. Na CA jsem už vsadil, že Messi a Neymar nedají gól a oba dva mi vyšly, na tento duel jsem si vybral zkušeného útočníka Diega Forlána, a to hlavně z důvodu, že v Atléticu přiliš nehrál a už to určitě není ten starý Diego. Navíc není úplně jasné zda vůbec Forlán bude v základní sestavě.
Tip:
D.Forlán dá gól - ne @ 1,64