Úterní Liga mistrů (double)

18.10.2016 20:45 - Jan Breydel Stadium (29.062)
-domácí Bruggy jsou jasným outsiderem skupiny G, od Leicesteru dostali doma 3 kusy, na což perfektně navázali čtyřkou v Kodani
-po dvou zápasech tak mají na kontě 0 bodů a ostudné skóre 0:7
-Porto na tom není o moc lépe, co se týče nahraných bodů, ale za předvedenou hru se rozhodně stydět nemusí
-v obou zápasech mělo převahu v držení míče, střelách i rohových kopech
-Belgičané sice jestli jsou někde silní, tak v domácím prostředí, ale Porto potřebuje taky nutně body!
-Bruggy prohrály svůj poslední zápas 1:0 na půdě Charleroie
-Porto ve svém posledním zápase vyřadilo z domácího poháru pohodlně Gafanhu po výhře 3:0
-domácí tým má poměrně rozsáhlou marodku, chybět bude zástupce kapitána Refaelov, další útočníci Diaby a Izquierdo, obránci Engels, De Bock, Mechele a náhradní brankář Bruzzese
-mladý Brazilec Wesley Moraes se teprve v Charleroii vrátil po zranění do základní sestavy, takže by nemusel mít tu správnou kondici a formu
-hostům bude chybět jedna z největších hvězd Adrián López, který ovšem v nové sezóně neodehrál za Porto jediný zápas od začátku až do konce, a tak jeho absenci nepovažuji za nikterak klíčovou, naopak pozornost bude upřena na útočníky Andrého Silvu a Dioga Jotu, kteří už v nové sezóně dokázali oba nastřílet hattrick
-bilance Clubu Brugge z posledních 15 zápasů: 7-1-7
-bilance FC Porta z posledních 15 zápasů: 9-4-2
-forma, motivace, absence i větší pohárové zkušenosti hovoří dnes ve prospěch Porta
tip: 2 @ 1.75

18.10.2016 20:45 - Estádio José Alvalade (50.095)
-hostující tým se potýká s rozsáhlou marodkou, chybět budou zkušení obránci Schmelzer a Subotič, defenzivní záložník Bender, další obránci Papastathopoulos a Piszczek navíc nejsou úplně 100% fit, jako by měl být levý bek Raphael Guerreiro, dále budou chybět hráči ofenzivního ražení jako Reus, Castro, Schürrle a Ramos
-ta obranná fáze by bez těch zkušených borců mohla mít problémy
-Borussia inkasovala v každém z posledních 5 zápasů
-Sporting má doma k dispozici 50-tisícový kotel, který umí vytvořit parádní atmosféru, jeho hra na takovéhle úrovni navíc bývá velmi dobře organizována a proti lepším týmům (jako je Dortmund) dokáže doma podat výkon nad hranice svých možností
-Sporting vstřelil gól i na Santiagu Bernabeu a Real měl co dělat, aby portugalský tým porazil
-obrana Dortmundu podle mě rozhodně není tak pevná jako ta Realu a navíc, jak již jsem psal dnes jsou tam opravdu citelné absence
-domácímu týmu by měli chybět obránce Jefferson, záložníci Petrovič, Bruno Paulista a hlavně kapitán Adrien Silva
-Sporting je zrovna ten tým, který by mohl bez svého kapitána podat ještě lepší výkon, než s ním...
-původně jsem chtěl tipovat neprohru domácích, ale nakonec mi to takhle stačí
tip: 1. tým dá gól @ 1.29
Celkový kurz: 2.26

R.I.P. Andrés Escobar (13.3.1967-2.7.1994) - zastřelen po MS´94