Atletico Madrid - Real Madrid

<<

wstandis

Příspěvek sob 24. kvě 2014 10:42:18

Atletico Madrid - Real Madrid

Obrázek Atletico Madrid vs Real Madrid Obrázek

Úvod
Je to tu. Nejočekávanější zápas sezóny proběhne dnes v Portugalsku.

Atletico Madrid
Atletico Madrid letos prožívá neuvěřitelnou sezónu. Po několika letech nadvlády Realu a Barcelony na trůn španělské ligy usedl někdo jiný a to Atletico. Atletico se po velmi dlouhé době probojovalo do finále Ligy mistrů. Atletico v posledním ligovém zápase muselo uhrát alespoň bod s Barcelonou a to se jim po hlavičce Godína povedlo. Avšak Atletico v tomto zápase ztratilo některé hráče. Do utákní pravděpodobně nezasáhnou dvě největší hvězdy Atletica a to Diego Costa a Arda Turan. Atletico nezvládalo konec sezony a ztrácelo mnoho bodů. Ani v posledním zápase s barcelonou nic extra nepředvedli.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Suárez, Gabi - Koke, Raúl García, Villa - Adrián

Real Madrid

Real Madrid dnes bude chtít udělat tuto sezónu úspěšnou a zvítězit. Real skončil kvůli nepodařeném konci sezóny v lize až na třetím místě za Atleticem a Barcelonou. V lize Mistrů však Real předvedl svoji sílu a vyřadil favorizovaný Bayern v součtu 5:0 a s přehledem postoupil do finále. Hra Realu je velmi závislá na tom zda nastoupí Ronaldo nebo ne. Dnes přišla zpráva, že by Ronaldo měl nastoupit od začátku a tudíž by Real měl nastoupit se svojí největší hvězdou. Nenastoupí však Xabi Alonso, který nešťastně obdržel další žlutou kartu. Nejsitý je taky start Pepeho a Benzemy.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Illaramendi, Di María - Bale, Morata, Ronaldo

Analýza
Dnes to podle mě bude krásný zápas. Jsem velmi rád, že do finále nepostoupili vybíjenou hrající Bayern a Barcelona. Dnes se dá očekávat útočný fotbal a podle mě i s jasným výsledkem. Dnes podle mě vyhraje Real Madrid a to kvůli absencím na straně Atletika a taktéž kvůli ofenzivní síle Realu Ronaldo, Bale. Viděl jsem finále COpa del Rey kde Bale předvedl výborný výkon a věřím, že se i dnes vybičuje k výbornému výkonu. Vzájemné zápasy sice vyznívají ve prospěch Atletika, ale to bylo Atletiko v plné síle.
Tip
2 za 2,15 Obrázek
Důvěra : 5/10
%%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
<<

Z4ch4r!

Příspěvek sob 24. kvě 2014 12:30:39

Re: Atletico Madrid - Real Madrid

Ježiši... Chce se mi brečet z toho tvého výtvoru. Po 15:00hod ti to tu doplním!!!
<<

Z4ch4r!

Příspěvek sob 24. kvě 2014 15:22:11

Re: Atletico Madrid - Real Madrid

Tak nejprv ti napíšu že, založit tip jen na absencích je opravdu směšné. Navíc nominace Atletika pro tento zápas je kompletní a tvoji dva absenteři v ni jsou.Real Madrid a jeho nominaci do zápasu jsem nenašel. Ale Benzema stejně jako Pepe v ni nebudou chybět!! Pokud hráči jsou schopní hrát na 100% nastoupí!!! Obvzlášť na straně Atletica, protože pro mnoho z nich to bude/je životní zápas!!!

citace : Ani v posledním zápase s Barcelonou nic extra nepředvedli.
Hráli, tak jak hráli celou sezónu. A Barcelonu svou aktivní obranou doslova rozebrali. Zahráli vítečný defenzivní výkon a dokonale tak splnili svou taktiku pro tento poslední ligový zápas! Herně na míči se Barceloně nemůže nikdo rovnat! A proto hrli/jí tak jak hrají. Jejich hlavní síla je napadaní rozehrávky soupeře, aktivní pressing a výborná defenzivní činnoast.

citace : Dnes se dá očekávat útočný fotbal a podle mě i s jasným výsledkem.
Oázka pro tento zápas je? Kdo bude tvořit hru a útočit? Měl by to být jednoznačně Real. Jemuž, ale zrovna hra do defenzívy vůbec nevyhovuje. Spíše naopak. Je pěkné tu napsat že jsi viděl finále Copa del Rey kde Real zvítězil. Ale jedině proto že se dokázal z předchozího zápasu v lize s Barecelonou poučit. Nesnažil se jí herně vyrovnat na míči a místo toho se soustředil na obaranu a dopředu hrál jen a pouze na breiky. Tudíž v zápase finále Copa netvořil hru směrem dopředu!!! Ale poctivě bránil a při vybojování míče na své obranné polovině okamžitě posílali jeho záložníci nebo obránci míč směrem dopředu na nabíhající hráče: Bale, Ronaldo, Illaramendi... V zápase s Bayernem to do prvního gólu bylo uplně to stejné. Breik - Dante stačil odvrátit na roh a z následného rohu - Ramos= hlavička a göl.

Vzájemné zápasy:
Nevyznívají ve prospech Atletica. Ale z této sezóny je to 1x ligová výhra a 1x ligová remíza a z Copa del Rey je to prohra (psáno z pohledu Atletica)
Z dlouhodobé bilance je to jasná záležitost ve prospěch Realu Madrid. Šance jsou tedy 50 na 50. S tím, že rozhodnutí může přijít, až v prodloužení nebo po penaltovém rozstřelu.
Hodně bude záležet s jakou hrou a taktikou nastoupí Atletico. Soudím že to bude to samé jako proti ligovému zápasu proti Barceloně. Mrzí mě že jsem Atletico v této sezóně neviděl hrát. Hlavně pak právě při pohárové prohře s Realem a při jejich ligové víhře doma. A púři hřže s Chelsy v LM.

Čeho jsem si, ale všim je, že ve vzájemných zápasech v poločasech vyjma dvou zápasů, vždy padl minimálně jeden göl. Z 31 zápasů bez rozdílu toho jestli se jednalo o ligu, Národní pohár nebo FM. Pokud v poločase nepadl gól. Utkaní se hrála shodně s remízou 0-0 . Nejparavděpodobnější poločasové výsledky jsou 0-1, 1-1. Nedivil bych se kdyby v tomto utkání zahráli poločasouvou remízu 0-0 .

Z mého pohledu utkání ztrácí trochu na atraktivitě, protože se utkají dva celky, kteří se potkávají během sezóny v jedné lize. A tak moc nového na sebe navymyslí. Pro mě osobně je to jak ligový zápas hraný na neutrálním hřišti s tím rozdílem, že vítěz zvedne nad hlavu pohár LM a vydělá několik mega. Herně, ale zápas nepřinese nic nového co by nebylo k vidění právě ve Španělské lize. Pohledný fotbal se očekávat moc nedá. Atletico bude bránit a čekat na svou příležitost.

Herní systémy:
Atletico pravděpodobně 4-2-3-1 pokud nastoupí Costa je možná varianta 4-4-2

Real Madrid v ofenzivním systému 4-3-3

GL ...

Zpět na Fotbal