Finále Evropské ligy UEFA 2014 Sevilla - Benfica

<<

Stephano

Příspěvek stř 14. kvě 2014 11:17:41

Finále Evropské ligy UEFA 2014 Sevilla - Benfica

Sevilla - Benfica

datum: 14.5 2014
čas: 20:45
místo: Turín, Itálie

Tak jsme se konečně dočkali. Evropská liga UEFA dnes vyvrcholí finálovým utkáním mezi Sevillou a Benficou. Konfrontace Španělska a Portugalska se uskuteční na stadionu Juventusu Turín. Než sdělím svůj tip, představme si dnešní finalisty.

Evropská liga má na seznamu hodně vítězů, prestiž této soutěže je velká, ač je Liga mistrů stále číslem jedna. Proto se zavadí pravidlo, že vítěz Evropské ligy automaticky postoupí právě do Ligy mistrů. Nemůže chybět ani Superpohár, jenž je zpestřením pro oba vítěze největších evropských fotbalových soutěží. Duel bude nesmírně pikantní, protože oba tuto trofej důvěrně znají z minulých let. Sevilla v posledním kole Primera División bude hrát o pátou příčku. Benfica získala naopak domácí titul a bude hrát finále domácího poháru proti Rio Ave. Sevilla má výkyvy ve výkonnosti, Benfica si naopak drží dobrou formu po celou sezónu.

Co se týče boje o evropskou trofej, Benfica loni ztratila v samotném závěru remízový stav 0:0, trefil se umístěnou hlavičkou Ivanovič z Chelsea, Portugalci snad ještě doteď nechápou, jak se to mohlo stát. Sevilla nastartovala finálovou účast španělských klubu v této soutěž. V roce 2006 a 2007 získala hned double. Oba celky mají jednoho velkého útočníka. Lima nemá v nabitém kádru Benficy konkurenci, Sevillu hodně těší výkony Baccy. Ale jak už to tak bývá, trefit se může kdokoliv. Týmy nemají prakticky nikde slabé místo. Za zmínku stojí pochválit oba brankáře, Artur i Beto předvedli špičkové výkony, nejen v semifinále.

Bookmakeři vypsali téměř stejné kurzy. Instinktivně víc věřím Benfice, protože jí v sezóně vše vychází, rovněž má motivaci odčinit loňskou prohru v závěru mače. Sevilla by si naopak mohla osladit závěr sezóny, protože čtvrté místo je asi před Atléticem, Reálem a Barcou ve španělské lize maximum. Jsem hodně zvědavý na přístup obou pyrenejských finalistů.

Hlavní tip: výhra Benfica kurz 2.25 Obrázek
<<

Neuminho

Příspěvek stř 14. kvě 2014 14:12:48

Re: Finále Evropské ligy UEFA 2014 Sevilla - Benfica

GL %%-

S tímhle ovšem nesouhlasím "Oba celky mají jednoho velkého útočníka".

Na straně Sevilly krom Baccy je také skoro stejně golový Gameiro, no ani jednoho tedy nepokládám za stěžejní osobnost týmu, kterou dle mě je jednoznačne středový záložník Ivan Rakitič a rozhodně nejen dle mě i golove je vlastně v lize na podobne urovni jako oba utočníci a to z pozice záložníka je mnohem větší uspech.

Na druhé straně není jediným velkým útočníkem Lima, ale uplně v klidu se k němu může zařadit i Rodrigo, někdejší hráč Barcelony.

A jinak ohledně absencí nic zavratneho. Sevilla kompletní. Benfica bez Markoviče a Pereze, Markoviče by měl nahradit Sulejmani, což určite take není špatný fotbalista asi to uplně 100% nahrada nebude, ale taky nějak extra nezzaostává a ve středu zálohy pak bude chybet Enzo Perez, ktereho by měl ovšem nahradit mladý talentovaný záložník André Gomes a ten už zvladl třeba 82 minut doma s Juventusem v EL, takže to také nevidim jako nejakou extra slabinu, no uvidime, ale ais bych se také přiklonil spíše na stranu Benficy, zvláště, dkyž vyrazila Juventus :-)
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

Stephano

Příspěvek stř 14. kvě 2014 15:15:25

Proto jsem připsal, že gól může dát i jiný hráč. Lima a Bacca jsou ale nejvýraznější. Rakitič je také v této sezóně výborný. Jinak, mám nahraného Football Managera, takže sozuhlasím, Rodrigo má dobrý potenciál - a nejen on. Benfica se mi hodně líbí, akorát mě štve, že Sulejmani není v Ajaxu, teď by se hodil :)
<<

Stephano

Příspěvek stř 14. kvě 2014 22:43:37

Hlavní tip: KO Sevilla - Benfica 1:0 penalty

Zpět na Fotbal