Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
Datum: 01.11.2013
Čas: 20:30
Stadión: Signal Iduna Park, Dortmund
Pravděpodobné sestavy
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Aubameyang, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
VfB Stuttgart: Ulreich - G. Sakai, Schwaab, Niedermeier, Boka - Kvist, Gentner - Harnik, Traoré - Maxim - Ibišević
Borussia Dortmund se už tradičně snaží předbíhat se svým hlavním rivalem z Mnichova o první místo v německé nejvyšší lize a nyní na její horkou půdu přicestuje tým ze Stuttgartu, který se ji bude snažit obrat o cenné body. Co se týče domácích, tak jejich forma na jejich hřišti je momentálně skvělá, jelikož zde tým letos, co se týká domácí souteže, neztratil jediný bod. Od týmu se čeká, že dnes s největší pravděpodobností zvítězí, jelikož se momentálně nalézá ve velmi dobré formě. Nejlepší útok v lize, který opět táhne Robert Lewandowski, už letos zaznamenal 6 branek. Nově se o branky stará také Pierre-Emerick Aubameyang, kterému se letos také podařilo už šestkrát skórovat. Co se týče zranění, tak zde není žádná novinka. Dlouhodobě zůstává zraněný Lukasz Piszczek a Illkay Gündogan.
Co se týče hostujícího týmu, tak ten opět předvádí velmi nevyrovnané výsledky. Jednou tým dokáže skvěle udeřit a obrat velmi těžkého soupeře, ale někdy naopak doslova propadne. Na půdě hostí se tento tým řadí spíše mezi ty průměrné. Je ale nutné dodat, že poslední dva zápasy tým na půdě hostí neprohrál a dlouho se nestalo, že by tým nedokázal v některém z utkání ať už na domácím hřišti, nebo na hřišti soupeřů vstřelit branku. Domácí tým střelecky táhne Vedad Ibisević, který se už dokázal trefit sedumhrát. Tento hráč samozřejmě nechybí v nominaci na tento velmi těžký zápas. Naopak do zápasu jistě nenahlédne Cacau, Daniel Didavi a Antonio Rudiger.
Dnešní zápas bude podle mě velmi vyrovnaný a myslím si, že Stuttgart může svého dnešního soupeře hodně potrápit. Moc se mi nelíbí nízký kurz na domácí tým, a proto se musíme poohlédnout po nějakém lepším tipu s lepším kurzem. Jako skvělá možnost se mi zdá to, že oba týmy dají gól, protože se dlouho nestalo, že by se oba týmy v zápase neprosadili, nebo že by pro ně bylo typické betonování po celou dobu utkání. Naopak jsou oba týmy velmi ofenzivní a tudíž mám o svém dnešním hlavním tipu jasno.
Hlavní tip: oba týmy dají gól @ 1.71