VfL Wolfsburg - Hamburger SV

27.kolo 1. německé Bundesligy
23.03.2012 20:30
Stadión: Volkswagen Arena, Wolfsburg
Bilance celková: Vlci jsou se 34 body a bilancí 10-4-12 a skóre 34:47 na 9. místě se ztrátou pěti bodů na pohárové příčky, tedy žíví stále ještě reálnou šanci.
Přístavní tým má opačné starosti: od čáry ponoru ho dělí jen 2 body a s bilancí 6-9-11 a skóre 30:48 obývá 14. příčku s 27 body.
Doma/venku: Vlci bodují převážně doma - 8-2-3 a 22:15. HSV má bilanci na domácím hřišti nejhorší ze všech týmů, ale na venkovních mu patří velmi slušná 6. příčka - 4-4-4 a 13:20.
Forma: Vlci 3 zápasy v řadě neprohráli - po remíze 0:0 v Klauternu porazili jak Leverkusen (3:2) tak Norimberk, který sestřelili na jejich hřišti výsledkem 1:3. HSV za posledních 5 zápasů bral jej jediný bod. V Gladbachu za 1:1. Prohrál s Brémami (1:3), Stuttgartem (0:4), na Schalke (3:1) a naposledy doma s Freiburgem (1:3).
Absence: téměř nulové, za zmínku stojí snad jen forvard Guerrero na straně hostí.
Vzájemné zápasy: posledních 6 zápasů je s bilancí 2-2-2 a skóre 10:9. Pikantérií je, že v těchto zápasech nikdy nevyhrál domácí tým, ale 4x se hrálo v Hamburgu, u Vlků jen 2x.
Souhrn: čísla trochu svádí k plichtě, ale bilance Vlků doma a poměrně přesvědčivá vystoupení v posledních zápasech + neforma HSV mi dává pádný důvod zkusit čistou jedna. Kurz nad 2 mi příjde lákavý. HSV poslední dobou dosti inkasují a Vlkům to tam naopak padá - i v tomto zápase dají alespoň 2 branky a podle mě by to mohlo stačit na výhru...
Předpokládané sestavy:
VfL Wolfsburg: Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodríguez - Polák, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Helmes, Mandžukić
Hamburger SV: Drobný - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo - Jarolím, Rincón - Iličević, Jansen - Petrić, Berg
Tip: Wolfsburg - 2,05