EL 19.9.

<<

johnypohorka

Příspěvek čtv 19. zář 2013 17:17:38

EL 19.9.

Dnešním dnes startují základní skupiny i v Evropské lize.

19.9./19:00
Tip: AKO - Salzburg, Fiorentina, Lutych Over 1.5 (3,47 Obrázek ) 5/10

Tak první nástřel je na minimální počet dvou branek třech týmů - Fiorentina, Salzburg, Standard Lutych. Ve všech těchto třech utkáních vidím domácí jako favority. Vlastně i v celé skupině považuji tyto celky za favority na postup. Salzburg a Lutych jsou dokonce oba účastníky skupiny C.

Obrázek - Obrázek
První k Fiorentině, která se utká s portugalským celkem Pacos Ferreira. Fialky vybojovaly postup do skupiny v předkole přes Grasshopper (venku 2:1 a doma prohra 0:1). V domácí soutěži jsou po 3. kolech se 7 body na 4. místě se skóre 8:4. Povedla se jim hlavně výhra v Janově 5:2. Tým gólově táhne Rossi a Mario Goméz (oba po 3 brankách). Druhý jmenovaný se bohužel v posledním ligovém utkání zranil a bude delší dobu mimo hru. Poslední utkání v Serii A odnesl zraněním i kolumbijský záložník Cuadrado. I bez těchto dvou hráčů má Fiorentina dostatečně kvalitní celek na to, aby minimálně 2 branky vstřelila. Proti bude tým Ferreiry, která se překvapivě v loňské sezoně portugalské nejvyšší soutěže umístila na 3. místě. Letos, tak okusila předkolo LM, kde nestačila 1:4 a 2:4 na Zenit Petrohrad. Nedaří se ani v lize. Po 4. kolech nemá portugalský celek na kontě ani bod a skóre 1:7. Nálada v týmu tedy není nejlepší a k tomu cesta na horkou italskou půdu.
Pravděpodobné sestavy:
Domácí - Neto, Tomović (Roncaglia), Rodriguez, Compper, Pasqual, Aquilani, Pizarro, Fernandez (Joaquín), Valero, Iakovenko (Iličić), Rossi.
Hosté - Degra, Tony, Grégory, Ricardo, Hélder, Sérgio, Romeu, Leao, Bebé (Rúben Ribeiro), Manuel José, Caetano.

Obrázek - Obrázek
Dalším zápasem je Salzburg vs. Elfsborg. Domácí tým suverénně vládne rakouské lize. Z 8 kol má 5 výher a 3 remízy. Tým Red Bullu táhne především kapitán Soriano, který má bilanci 12 utkání a 12 branek. Dále v záloze exceluje mladý slovinský reprezentant Kampl, který se prosadil už 7x. V posledním ligovém kole si domácí poradili s Riedem v poměru 5:0 a jsou na EL dobře naladěni. Salzburg hrál už předkolo LM, kde nestačil na Fenerbahce (1:1 doma a 1:3 venku). Do skupiny EL se musel probít ještě přes Vilnius (5:0 doma a 2:0 venku). Proti Vilniusu doma řádil hlavně Soriano, který vstřelil hattrick, již druhý v sezoně. Hosté ze švédského Elfsborgu jsou v rozběhnuté sezoně nejvyšší soutěže na 5. příčce po 23. kolech. V základní skupině EL je to pro ně premiérová účast. Skupinu si švédský tým zahrál naposledy v roce 07/08 ještě v poháru UEFA. Evropské zkušenosti jsou tedy na straně domácích, stejně jako aktuální výkonnost a hlavně domácí prostředí. Dvě vstřelené branky by pro domácí Salzburg mělo být minimum. Hostům navíc chybí záložníci Claesson a Hauger.

Obrázek - Obrázek
Třetí utkání do této AKOvky jsem vybral zápas mezi belgickým Standardem Lutych a dánským Esbjergem. Domácí tým je pro mě velkým favoritem i na větší úspěch v EL. Aby taky ne, když Lutych aktuálně táhne serii 14 výher v řadě (naposledy prohrál v červenci v přáteláku s Vittesse). V domácím dresu se daří hlavně belgické dvojici Mujangi Bia a Michy Batshuayi. Druhý jmenovaný v posledním utkání s Oostende zaznamenal hattrick. Lutych došel do skupiny EL přes 3 předkola. Postupně si poradil s Reykjavíkem, Xanthi a Minskem. Všechna utkání vyhrál a vždy vstřelil minimálně 2 branky. Věřím, že nedojde k nějakému podcenění, protože hosté také nejsou uplně neznámou. V předkole se jim povedlo vyřadit francouzské Saint-Etienne. V lize to u host, ale taková paráda už není. V posledních 4 utkáních 2 prohry a 2 remízy. Do utkání nezasáhne posila Fellah, který už stihl dát v lize branku.
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

Neuminho

Příspěvek čtv 19. zář 2013 19:56:27

Re: EL 19.9.

Škoda no Salcburk s Lutychem jsem měl také :-) Salcburk v handicapu za kurz 2.00 úplně v poho, Lutychu jsem tolik nevěřil a nakonec 1:2 prohra, bylo to nahoru dolů vyrovnaný zápas bohužel, Lutrych nastoupil v základu uplne s jinými dvema utočníka než v lize, uplne jiní 2 hráči i na DM a oba jiní stopeři... takže bohužel měl jsem si počkat na sestavy :-( Nečekal jsem dopředu, že i skupinovou fázi Lutych v klidu pustí v teto soutěži nesoutěži.
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥
<<

johnypohorka

Příspěvek čtv 19. zář 2013 21:39:52

No Lutych zklamání. V útoku opravdu jiná sestava než sem čekal, ikdyž Michy se na hřiště dostal hned kolem 30. minuty po zranění de Camarga a měl šance a i domácí převahu hlavně střeleckou (12 na branku). Co se dá dělat ...

Tip KO (Salzburg, Fiorentina OK, St. Liege KO)
Obrázek Obrázek Obrázek
<<

Neuminho

Příspěvek čtv 19. zář 2013 22:16:37

Jn Batshuayi se tam dostal nekedy ve 30, min. bo se zranil de Camargo, což určitě tiež není špatný futbalista, kedže působil aj v klubu ako Borussia Moenchengladbach, ale prostě mladý veliký talent Batshuayi je dle mě ještě o nejaký kus nad ním a hlavně chyběl aj ten druhý z útoku, ktorý se považuje asi za ještě lepšího a to Ezekiel, ten nebyl ovšem ani na lavičce... a letos zatím prožívá opravdu vydařený vstup do sezony i již zmínený v analýze Mujangi, který hraje na křídle. :-(( Do šancí se Lutych dostával, ale určitě keby hrálo uplně Ačko bylo by jich aj více aj větší šance by to byly a aj golů by dali více... Prostě od začátku hrála poloviční obrana aj poloviční utok Lutychu a v te obraně to hodně hořelo, Esbjerg mohl dát klidně více branek, sice aj Lutych, ale to bola povinnost, od Esbjergu se tolik nečekalo papírově i po tom co vyřadili Saint Ettiene lebo aj tam bylo samozřejmě jasné všem fanůšikom, že to Ettiene tak vážně brát nebude, že aj nenechá všechny sve opory hrát a tak...Je to každopádně škoda, sice aj ti hráči co v Lutychu normálně nehrají základ jsou na te urovni tech esbjergských ze základu, ale prostě je tam ještě ta věc okrem nesehranosti v týmu, nejsou ti hráči rozehraní ze zápasů, jen treninky nestačí, no a ked je to pak půlka základu jiná, tak nespraví nic....Lutych už takhle hrál v Play-off EL, ale tak myslel jsem přijde skupina a že to budou brát už fakt více vážně, ale bohužel, ty odmeny finanční jsou tam stále i pro takový klub takmer nič.... Neříkám, že na hřišti nejak výrazne polevili, ale myslím si že nehráli na 100%, možná klidně 90% to je jedno, hlavně ta sestava zklamání. No nic snad to bude příště lepší, trošku mi spravila chuť pak Sevilla, sice jsem nemel vsazeno, ale zase pobavili svou hrou třeba Bryan Rabello či Marko Marin no aj Machína mužu si myslím vzpomenout, tak teda snad budou OK tipy zítra, když se k tomu dostanu jakože věřím, že ano, když jsem ted nemocen a moc nemám co dělat. :-)
!! Obrázek !! * Mesut Özil; Obrázek, Obrázek, Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=PyEO9fCjaDA!!!!!!!

Sabine Lisicki ♥

Zpět na Fotbal