|
|
Fotbalové tipy, výsledky, rozbory, analýzy.
úte 27. srp 2013 15:10:48 od Neuminho
Vs UEFA Champions League - 4. Předkolo - odveta ( 1.Z. Fenerbahce - Arsenal 0:3 - 51, Gibbs; 64. Ramsey; 77, Giroud ) DNES 20:45 - Arsenal je celek, který asi moc představovat nemusím každoročně hraje ve skupinách Ligy mistrů, pravidelně se umístí mezi těmi nejlepší celky z Anglie ( Top 4 ), která patří mezi nejlepší ligy světa. Letos se jim vstup do sezony úplně nepovedl, když v prvním kole v lize prohráli s Aston Villou, kde se čekala jasná dominance domácích, Villans se loni umístili 15. a čekalo se tedy od Arsenalu dost a hned po tom šel v týdnu právě do prvního utkání LM s Fenerbahce navíc venku, ovšem zápas zvládli na výbornou narozdíl od prvního zápasu s AV a řekl bych, že než se začli tyto 2 zápasy vůbec hrát určitě každý očekával, že s Fenerbahce bude mít Arsenal problemy větší než s AV, ale bylo tomu přesně naopak a Arsenal zahrál v Istanbulu naprosto skvěle, když tamní klub deklasoval 0:3, navíc byl určite v zápase tím lepším celkem, který měl více ze hry, však i počet šancí 5:10 ve prospěch Gunners jasně hovoří pro ně, Fenerbahce si navíc vypracovalo všechny šance až v zaverečně 20 minutovce, kdy Arsenal asi trošku polevil a viděl už vítězství jako hotovou věc. Na tento úspěch Arsenal navazal i o víkendu, což bylo nesmírně důležité a v lize vyhrál 1:3 na hřišti Fulhamu ( loni 12.), v zápase byl určitě lepším celkem vypracoval si opět řadu šancí jako proti Fenerbahce a bylo to jednoznačně zasloužené vítězství. - Fenerbahce je tým, který se každoročne umisťuje v turecké nejvyšší soutěži mezi těmi 2 nejlepšími, kdy je rozdíl naprosto markantní mezi první dvojicí Galatasaray a Fenerbahce a ostatními pronásledovateli, kedže mají tyto 2 týmy podstatně větší rozpočet a tedy lepší kádr se kterým si mohou dovolit každoročně bojovat o titul, loni i před loni ovšem vyhrál Galatasaray a to celkem i s přehledem a Fenerbahce bralo jen 2. místa tedy, letos by asi určitě chtěli jít konečně na to místo nejlepší. Vstup do sezony se ovšem Fenerbahce nepovedl ani trochu, když v prvním kole prohráli 3:2 na hřišti Konyasporu a to je nováček, který loni skončil ve druhe lize až na 6. pozici, ovšem v Turecku hrají o to třetí postupove místo týmy z 3. až 6. místa v zaverečne Play-off kdy si to rozdá 3. s 6. a 4. s 5. ve dvojzápase a ve finále pak na jedno utkání postupivší, toto play-off tedy Konyaspor vyhrál a postoupil v lete tedy ještě docela posílil, ale i tak Fenerbahce by takový tým mělo porazit, Konyaspor má i tak 10x menší rozpočet než Fenerbahce a navíc ty nove tváře a posily ještě nebudou s týmem tak sehraní navíc, když se jednalo o první kolo, ovšem výsledek byl jaký byl. 2. zápas sezony byl již zmíněný první zápas s Arsenalem no a ted o víkendu druhé kolo ligy a doma Eskisehirspor ( loni 8. ) výsledek opět 1:0, předvedená hra byla snad ještě horší no spíš byla horší určitě vždyt to skončilo na šance 3:7, hoste si minimálně vyrovnání zasloužili, ale bohužel, domácí podržel i golman Gonuk, který zaskočil za Demirela a odchytal to bravurně, chytil i penaltu a fakt skvělý zápas pro něj. Závěr- Arsenal bude po 2 vydařených venkovních utkáních chtít konečně doma vyhrát, po te blamáži s VIllans, což potvrdil i Wenger na předzápasové konferenci, neočekávám ani nějaké šetření hráčů jakehokoli týmu, není vlastně ani proč, Fenerbahce to určite nebude chtit ještě zabalit a Arsenal nebude chtít nic podcenit navíc když je čeká další ligove utkání až za 5 dní. Věřím, že Arsenal vyhraje vrací se do formy, první zápas zvládli venku navíc jsou doma ještě kvalitnější a střílí doma více branek, Fenerbahce v domácí soutěži venku loni poloviční co doma a to koneckonců potvrdili i na evropské scéně, kde se jim doma hodně dařilo a nepouštěli skoro žádné goly, ovšem venku to bylo o poznání horší, zmíním třeba zápas s Benficou, který byl jejich poslední loni v EL, doma soupeře přehráli téměř jasně a nepustili je skoro do ničeho - zasloužene vyhráli 1:0, pak ovšem venkovní zápas výsledek 3:1 a Benfica mohla dát klidně více branek, Fenerbahce se vlastně nepodařilo ani pořádně to třetí předkolo se Salcburkem letos, který si v obou zápasech vytvořil více šancí, avšak Fenerbahce doma dokázalo proměnit temer všechno co mělo a postoupilo, ovšem Arsenal už je nad jejich síly pokud doma dostali 0:3 co bude nyní ? , o víkendu ani jeden z týmů hráče nešetřil krom tedy golmana u hostíí, kde teda přesně nevím proč Demirel o víkendu nechytal a já očekávám, že se utkání ponese v podobnem duchu jako to první Fenerbahce navíc dnes ještě bez Kadlece, Emreho, Yoba a Topala, kteří první zápas hráli, no moc oslabení ale neočekávám jediné co by se snad mohlo projevit tak v deffenzivní záloze pokud místo Topala nastoupí Sahin jako o víkendu bude to oslabení. Arsenal jde do zápasu se stejnými absencemi jako do toho prvního, kde se sice zranil Koscielny, ale ten už by měl být zpět. Já tedy volím sázku Domácí a padne 3 a více branek u tipáče za 1.88 . Věřím, že Arsenal může zopakovat klidně 3 goly z venku navíc bude psychicky ještě výše bo do prvního zápasu šel po prohře s AV a měl by tedy ukazat ještě lepší výkon, navíc hraje doma kde jsou fakt golovejší a Fenerbahce venku poloviční + ten vstup do sezony ukrutný a zatím žádný ani náznak zlepšení, očekávám, že ty 3 goly by mohl dát klidně Arsenal sám ne-li více a Fenerbahce má taky offensivu, která gol dát určitě může. V prvním zápase si 5 šancí nakonec vypracovali, tak by dnes taky takove alespon 3 mohli ukazat a třeba i ten gol vstřelit, aby ten dvojzápas nebyla taková potupa. Předpoved počasí 18 stupňů Celsia a žádný déšť. HLAVNÍ TIP: Domácí a padne 3 a více branek@ 1.88  GL i vám a dyžtak nějaký koment poprosím, tip to není za nějakou velkou důvěru, dávám tomu 3u z max 5 na mé stupnici vkladů pro jistotu, taky jsem to chtěl vsadit a napsat analýzu bo to můžu večer v pohodě sledovat na PRIMA COOL a ne se tu trápit na netu u nějakého přenosu, který se zasekne 5x za minutu, navíc na livescore uvidim výsledek ještě dřív a celková kvalita by určitě taky taková nebyla jako v tv. Když to vyjde ( nálada  ) a budou komenty nějaké, jakože tu analýzu určitě nepíšu jen pro sebe  tak bych se pak s chutí mohl vrhnout i na nějakou preview k zítřejšímu zápasu ACM ♥. Samozřejmě myslím komenty k zápasu a případně mě v něčem opravit v analýze pokud jsem napsal nejakou blbost, znáte to " i mistr tesař..." xD, nechci jen komenty typu: "tragická analýza na k****, příště radši nic nepiš *****"
úte 27. srp 2013 16:17:08 od Escobar
no pro Fenerbahce docela důležité absence, co se tak dívám na ten kádr, tak moc obránců teda nemají na Topalův post by mohl nastoupit mladej Salih Ucan, ale nevim jak na tom je, to musí vědět trenér jinak co Krasič? proč ten vůbec nehraje, netušíš? můj tip - 3:1 (2:0)
úte 27. srp 2013 16:33:30 od Neuminho
Krasič akorát vím jsem se o něm bavil i na EF a někde jsem četl nějaký měsíc zpátky, že je totálně z formy... No místo Kadlece tam je levý záložník Erkin, ten tam byl teda o víkendu a nevidím to jako velkou absenci, Erkin loni často hrával na levo zálohy a dopředu se moc nehrnul párkrát hrál i LB a hráč je to rozhodně kvalitní, na stoperu Yobo ten tam má za sebe Korkmaze to taky dle mě není žádná ztráta nebo určitě ne výrazná, místo Emreho je tam Cristian Baroni, Potuk možná ten Salih Ucan, Baroni a Salih Ucan jsou ovšem hlavně offenzivní hráči, Potuk je klasický střed a asi nastoupí on to si myslím že možná bude trochu ztráta i v vzhledem k tomu, že je Emre kapitán a myslím, že před ním měl loni kapitánskou taky hráč co je mimo Topal a před tím hráč který už v týmu není Alex... kapitán asi bude golman Demirel nebo někdo zkušený jako Kuyt, myslím, že hrál i o víkendu ten Potuk a na deffenzivní zálohu by pak musel asi někdo z obrany či jediný DM co zbývá Sahin, který hrál i o tom víkendu, takže si myslím, že i on je dost pravděpodobná volba a tam jsem si téměř jistý, že to ztráta je. Dobrý tip, taky to tak nějak očekávám by Arsenal mohl klidně 4, ale to už jsem zmiňoval v analýze
úte 27. srp 2013 19:18:40 od Escobar
Základní sestavy:  Szczesny, Monreal, Mertesacker (c), Sagna, Jenkinson, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Podolski, Giroud náhradníci: Fabianski, Koscielny, Gibbs, Frimpong, Rosický, Ryo, Sanogo  Volkan, Gökhan, Bruno Alves, Egemen, Caner, Selcuk, Meireles, Cristian, Kuyt, Sow, Emenike
úte 27. srp 2013 19:23:02 od Escobar
ale radši bych se díval na utkání PAOK - Schalke! kolík je v tomhle fakt kolík to už je po několikátý co dávaj zápas kde je prakticky rozhodnuto, místo toho aby dávali z diváckého hlediska daleko zajímavější zápas, který je 50:50 a mohl by klidně směřovat i do prodloužení... jsou to kolíci
úte 27. srp 2013 21:36:06 od Neuminho
KO hrozně skurwenej zápas  Wenger hroznej debílek.
úte 27. srp 2013 21:37:33 od Mimet
 , nevím co na to říct no, tam měli padnout aspoň 4 góly od Arsenalu a Fenerbahce si taky zasloužili aspoň 1 gól
HALA MADRID!!! Bilance analýz: OK / KO / VOID ----- 1 / 3 / 0
úte 27. srp 2013 21:50:09 od Neuminho
Jn  A Wenger mě taky nasral, do zádu sice hráli snad na 100%, ale dopředu co to bylo ? Vůbec jako třeba Walcott se nanabízel jak kdyby oni měli hrát v pátek Supercup, hlavně že maj idioti ted 5 dní volna, no prostě je trenuje blbeček co k tomu říct, takhle to zesrat umí jen Wenger, když má navíc plnej stadion... Arsenal by měl 2x tolik šancí a 3 goly by byly uplně v klidu od nich, ale né prostě hrajou si ten ejjich styl do konce zápasu Giroud, to radši no comment asi běhal včera maraton či spíš dnes jeho pohyb s míčem jak já na kolečkovym křesle, no jsem nasranej dost, peníze v prdeli kvůli totálně vypuštěnému zápasu, ještě že v tiskovce říkal jak budou hrát na výhru, tu sice ukopali, ale po jakym výkonu.  Nepředvedli ani zdaleka to co venku.Snad lepší kdyby hráli ti hráči nekteří ze střídačky od začátku a měli nějakou motivaci se ukazat než ti lenoši vepředu a Sanogo mi přijde pomalu to samý jako Giroud v bledě modrym, at dá na hrot Podolskiho nebo někoho koupí kdo se hejbe a na křídlo místo Podolskiho kdyby nekoupili utočníka tak nějake rychle křídlo. Jinak i takhle šance byly a mohlo to padnout, ale prostě to bylo pro fanoušky utrpení tohle sledovat za ty prachy co za to dali.
úte 27. srp 2013 21:59:25 od Escobar
prej gejzír fotbalové radosti, ty ve, to jsou žvásty oni se rozhodnou vysílat předem rozhodnutej zápas a pak maj takovýhle hlody - tak mohli dávat PAOK (Necid), mohli dávat Austrii (Jun) a nebo Legii - tam to nebylo rozhodnutý... joudové  už se nemůžu dočkat toho jejich studia po 23h jinak Volkan zachytal  Neuminho ty buď v klidu, tohle se hold stává, že to o gól nevyjde. Já když dám teď under, tak padnou 3 góly a když over tak zase 2 - je to úplně strašný tyhle tipy jsou prostě dost o náhodě a za větší obnos se hrát nedaj!
úte 27. srp 2013 22:08:49 od Mimet
Přesně Neuminho, Giroud VEN a ten mladej francouz to stejný, nehráli nic, měli ti blbci koupit Higuaína na ten hrot.
HALA MADRID!!! Bilance analýz: OK / KO / VOID ----- 1 / 3 / 0
úte 27. srp 2013 22:49:30 od jrf
Ja nevim co resite  Arsenal uz to mel jiste, tak proc se nekam hnat a zranit se? Vklidu si to pohlidali a ja ani necekal zadny golovy hody. Mel sem Arsenal v hcp a to vyslo, ale cekal sem spise profesorsky fotbal, kde se nebudou nikam hnat. Proste nechapu proc se divite, ze se jim nesnazili nasazet deset golu. Kdyby Arsenal chtel, tak verim, ze jim jeste nasype par golu, ale to se zas vracim na zacatek - moznost zraneni, kdyz je ceka tottenham a uz takhle tam bude par sramu. Naopak se mi ty stridani libily - Sanogo i Ryo, sem rad, ze tam pustil mlade hrace, aby si zahrali.
úte 27. srp 2013 22:57:39 od Neuminho
Nevím proč by hrát neměli naplno, hráli doma, další zápas za 5 dní a mají plný stadion + velice dobreho soupeře a do zádu na 100% hráli, tak nevím proč ne dopředu. Prostě jsem si stejně špatný zápas, zprvu mě ten faktor toho, že nemají proč vyhrávat 5:0 a tak odrazoval, ale pak jsem taky četl, že Wenger chce ten zápas vyhrát a připsat si první domácí vítězství v sezoně a taky chtěli před vlastními diváky snad odčinit ten trapas s Villans a zahrát dobře, no sice vyhráli, ale nemyslím si, že z tohohle byl někdo na tom stadionu nějak extra nadšený... Tak jsem si dal dokupi pak ty sve duvody a vsadil jsem to, je to škoda  A ty střídání kdyby tam poslal radši Rosu a vzal s sebou i třeba Zelalema udělal by lépe a poslal ho tam tiež.
úte 27. srp 2013 23:10:20 od jrf
 Zelalema.... to snad ne. Je mu 16 paneboze, na takove zapasy ma jeste nekolik let cas. Navic je strasne prehypovanej. Jo, kolmice dava vyborny, ale ma i spoustu nedostatku, coz je v tom veku mozna normalni, ale na LM to neni ani nahodou. Navic vzit ho na LM je uplna blbost, protoze on tuhle sezonu nebude v a tymu a Ryo i Sanogo by par sanci dostat mohli, takze si je otestoval a nechal je zahrat. A stadion nebyl plnej, prave ta navsteva me docela zklamala a to, ze odchazeli driv, to uz vubec nechapu. EDIT: navic by tam Zelalema uplne znicili v tom stredu - Meireles a spol by mu dali poradne do tela
Naposledy upravil jrf dne úte 27. srp 2013 23:22:45, celkově upraveno 1
úte 27. srp 2013 23:22:32 od Neuminho
Tak jsi říkal, že to mají jasné ne, proč by ho nemohli zkusit na 20 minut na konci, dokáže dobře udržet balon a přihravky luxusní, vymýšlí to tam jak Rosa a za Dinamo Záhřeb tuším už hrál taky nějaký 16 letý hráč  ) Ryo at klidně hraje, ale Sanogo už na tom U20 MS nevypadal jako nějaký super hráč, snad všichni francouzští offenzivní hráči ho zastínili v čele s Thauvinem dále Bahebeck nebo i bek Digne, hodně podporoval offensivu, zmínit můži i Pogbu, měl by přijít ještě nějaký utočník, protože tohle jako dvojka si myslím pro tým jako Arsenal nemuže stačit.. však i Giroud často nevypadá tak dobře viz dnes, ale on je tam možná ještě i Bendtner tak dvojka asi bude spíše on i tak Sanogo je prostě hráč zatím celkem o ničem, nevyniká vůbec ničím. jestli bylo plno či ne jsem nezkoumal nějak officiálně prostě když jsem koukal vypadalo to plně  A proč odcházeli, jsi se na to asi nedíval nebo nechápu absolutně jak se mužeš takto zeptat  Aspon by získal Zelalem už i nějaké zkušenosti v teto kategorii a věděl by trošku jak hrát a ještě by na sobě více zapracoval...
úte 27. srp 2013 23:30:17 od jrf
Tam jde i o to, ze Zelalem hrat v A tymu tuhle sezonu proste nebude a proc ho jen tak dat do LM, at si zahraje, kdyz tam muzou jit hraci, kteri v sezone par startu posbiraji. Ano, za Dinamo hral Kovacic, ale ten je podle me jeste uplne nekde jinde - ted hraje za Inter a docela zdatne tam sbira minuty. Co se tyce Sanoga, tak se mi taky nelibi. Uz hral i v lize s Fulhamem a tam to bylo skoro stejny, ale jeste ho uplne neodsuzuju. Jinak si myslim, ze Arsenal musi privest nejakeho utocnika, protoze jak rikas... Sanogo momentalne neni utocnikem cisla dva pro klub jako je Arsenal.
To ms se nesledoval, ale Pogbu znam a ten je taky uplne jinde. To je jeden z nejvetsich talentu soucastnosti a jednou bude nejlepsi, podle meho. A sem zvedav koho Arsene privede, jestli pocita s Giroudem jako N1 nebo privede nekoho na pozici prvniho utocnika - jenze ono tech moznosti uz ted neni, kazdopadne by mel prijit aspon nekdo jako nahrada za Girouda + bych privedl nejake kridlo a 1-2 hrace na doplneni kadru. Jenze zase, kdyz se privede par hracu ( kteri ale proste prijit museji ), tak se do hry nedostane moc Oxlaide-Chamberlain a podobne, coz je taky velka skoda.
stř 28. srp 2013 11:52:02 od Neuminho
Ale třeba se tam dostane, každopádne je potřeba doplnit ten kádr, nekoho ještě do základu koupit a tak 2-3 lidi alespon na střídačku, do základní 11 bych každopádně přivedl utočníka... Však někteří náhradníci po lonsku odešli Mannone, Gervinho, Coquelin či André Santos, Aršavin a místo nich by měli přijít alespon za většinu jiní + ten útočník Bendtner se taky v Arsenalu ani v jinem skvelem týmu nijak zvlast neprosadil toho by měli už prodat a pak koupit fakt nekoho dobreho a nekoho na střídačku, ovšem do konce přestupneho termínu už nezbývá moc a nejspíš určitě tolik hráčů Arsenal nepřivede, ale jestli fakt jediná posila bude ten Sanogo, tak nechápu moc jak může být Wenger tak slavným trenerem. Jinak Fenerbahce bylo vyloučeno dnes i z EL
stř 28. srp 2013 16:34:38 od Escobar
Zpět na Fotbal