|
|
Fotbalové tipy, výsledky, rozbory, analýzy.
čtv 07. bře 2013 14:32:10 od simferopol
Začátek utkání: 7.3.2013 / 19:00 Evropská liga Asi v nejvíc sledovaném utkání dnešního dne, z pohledu českého fanouška, bude bezesporu souboj posledního českého zástupce v evropských pohárech, Viktorie Plzeň s tureckým velkoklubem, Fenerbahce Istanbul.
Mediální pozornost na sebe Plzeň strhla především svým dvojzápasem s Neapolí, kterou porazila s celkovým skóre 5:0, což je při kvalitách italského celku velmi příjemná záležitost. Asi nemá cenu moc rozebírat plzeňské tažení, které už pomalu bere dech. V Neapoli měli sice plzenští také vcelku štěstí, ale tomu šli naproti svou disciplínou a naordinovaným herním projevem trenéra Vrby, který se už stává pomalu modlou.
Pavel Horváth přes nedávné menší zdravotní komplikace nakonec dnes nastoupí od úvodního hvizdu. Do hry určitě nezasáhne levý obránce David Limberský, který je suspendovaný po třetí žluté kartě a určitě si nezahraje ani David Štípek.

Fenerbahce je silný turecký velkoklub a ne náhodou se objevil tak daleko. V turecké Superlize svádí souboj o ligový titul s istanbulskými soky - Galatasarayem a Besiktasem a prozatím v tomto minisouboji mírně ztrácí, na Gala sedm bodů a o dvoubodový rozdíl mezi Besiktasem se rozhodlo v posledním utkání, kdy na půdě svého rivala podlehli 3:2.
V Evropské lize svěřenci Aykuta Kocamana naposledy vyřadili BATE Borisov po výsledcích 0:0 a 1:0. Rozhodla až penalta v domácím prostředí před prázdnými tribunami, kterou proměnil Baroni v závěru prvního poločasu. Usnadněnou práci měl turecký klub už z toho důvodu, že se nechal nesmyslně vyloučit Baga již ve dvacáté minutě po druhé žluté kartě. Zrcadlově se tak opakovala situace z Borisova, kde odcházel předčasně do sprch Meireles již po 4 minutách na hřišti po nesportovním kopnutí soupeře zezadu, kdy evidentně nechtěl hrát míč. Horkokrevnost ostatně bude jedna z věcí, která bude Plzni hrát také do karet - všimli jste si neapolského zmaru, kdy Italům tekly nervy? Ale k tomu se ještě dostanu. Utkání v Borisovu tak bylo dost ovlivněné tímto vyloučením a domácí celek celé utkání tlačil svého soupeře, ale v gólové vyjádření se mu nepovedlo proměnit svou převahu. Nutno podotknout, že BATE již není tak silný celek, jakým byl například minulý rok. Odešli totiž dvě výrazné ikony, a sice obránce Marko Šimič do Kayserisporu a hlavní citelnou ztrátou byl odchod Renana Bardiniho Bressana, který byl motorem útočných akcí BATE, bez něj je tento celek poloviční.
Pokud se podíváme o kousek zpět, pak Fenerbahce podlehlo německému Monchengladbachu doma 0:3 a výhra 1:0 v Marseille, kde ovšem Phocéens zazdili několik vyložených šancí. Celkové vyjádření Fener venku není nikterak výrazné. V utkáních většinou dominovaly domácí celky, ale istanbulský klub spíše těžil ze své útočné produktivity, která je impozantní. Dnes má ale turecký klub několik absencí key hráčů, se kterými se bude muset vypořádat. Chybět bude Emre Belozoglu, který se vrátil z Atletica Madrid a proti Plzni nemůže nastoupit, jelikož proti ní již hrál právě v barvách španělského celku. Emre je ikona istanbulského celku již řadu let a po nepovedeném madridském angažmá hledá zpět impulz tam, kde ho milují. Chybět bude také key střední záložník Raul Meireles (15/1), který je suspendován, dalším je bek Korkmaz (14/0), zál. Milos Krasic (10/0), slovenský záložník Miroslav Stoch (13/0) a chybět bude další key hráč Hasan-Ali Kaldirim (19/0). Těch citelných ztrát na straně turků je moc a je to jeden z aspektů, které mne přivedou ke konečnému betu. Útočná fáze je silnou zbraní, největší hvězdou je Dirk Kuyt, ale podle mne bude nebezpečnější Moussa Sow, který má momentálně výbornou formu, v posledních dvou zápasech dal tři góly a zadáci Plzně si na něj budou muset dát pozor.

Plzeň vyřeší absenci Davida Limberského na levém kraji obranné řady tím, že se Řezník posune doleva a Rajtoral bude operovat na pravé straně.
Plzeň již několikrát nejen prokázala své hráčské kvality, ale také ji sedí podobní soupeři jako je Neapol, Hapoel nebo právě Fenerbahce, kteří nejsou zakopaní na své šestnáctce, ale snaží se hrát tvořivý útočný fotbal. Hapoel na to oproti Plzni kvalitativně neměl a ze strany Neapole tam bylo těch chybiček víc. Neapol Viktorku mírně podcenila, nebo respektive už samotné lineupy hráčů v obou utkáních jasně naznačovali, že EL není pro Azzuri úplně to nejdůležitější. V Itálii v zahajovací sestavě chybělo hned několik key hráčů, na což také dojeli.
Dnes se svěřenci Kocamana budou muset obějít bez několika důležitých hráčů základní sestavy, Plzeň na podobné soupeře umí, doma v Evropských pohárech naposledy prohrála s Barcelonou před rokem a půl , a to se hrálo v Edenu a prvních dvacet minut svěřenci Guardioly moc nechápali co s nima Plzeň dělá a pak přišlo nesmyslné vyloučení... ale to je už historie. Na utkání jsem osobně byl a mírně mi to zkazilo fotbalový prožitek. I když jsem nestranný fans, tak obdivuju rukopis Pavla Vrby a celkové hospodaření Viktorky, která se během posledních dvou let výrazně zvedla.
Domácí zápasy Plzně v EL:

Konečné lineupy: Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Řezník - Darida, Horváth - Ďuriš, Kolář, Kovařík - Bakoš
Fenerbahce: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Selcuk, Mehmet Topal, Cristian, Kuyt, Sow, Webo
Kurz na Plzeň je podle mne ve value hladině a já si tento bet rád zahraji.Tip: FC Viktoria Plzeň - Fenerbahce Istanbul - 1 Kurz: 2,2 Interwetten
Naposledy upravil simferopol dne čtv 07. bře 2013 19:00:30, celkově upraveno 4
čtv 07. bře 2013 15:24:23 od balbe
No nevím jestli je kurz na Plzen value , Fenerbahce je kvlitnější tým než Plzen a má daleko kvalitnější hráče já to vidím na jasnou remízu a troufnu si říct i bezbrankovou která klidně může být nebo under
čtv 07. bře 2013 15:37:27 od simferopol
Vzhledem k absencím a tomu jak hrají oba celky v EL bych netvrdil, ze je Fenerbahce favs v tomto utkani v Plzni  Mozna na postup byl mirnym favoritem, ale jelikoz v Istanbulu se bude hrat bez fans, kteri jsou motorem v podobnych zapasech a k absencim a stylu hry, ktery Fener ma, pak si myslim opak  Kdyztak doporucuju shlednout highlighty. Co se tyce bezbrankove remizy, tak to je malo pravdepodobne a opet odkazuju alespon na highlighty, kde bys videl, ze oba celky hraji utocny fotbal, i kdyz v tomto pripade jde o prvni zapas a zde asi nebudou nejake silene golove hody, kazdopadne vysledek 0:0 vzhledem ke skutecnostem je malo pravdepodobny. Turci ani Plzen nebudou hrat hru, ktera jim neni vlastni a nebudou se zakopavat nekde na sestnactce, kdyz to dotedka nedelali
čtv 07. bře 2013 15:43:05 od Neuminho
Jenom ohledně absencí na straně Fenerbahce, tak skutečně dle mě je citelnou ztrátou pouze Raul Meireles, což je tedy jinak samozřejmě středový záložník, určitě né obránce a místo nějž se dnes v základu objeví buď Ucan nebo S.Sahin, ale Sahin je deffenzivnější typ a Fener hraje venku, takže se dá očekávat spíše on no.
Emre je v týmu jen krátce, takže bych ho jako key fakt nepočítal, navíc v letošním ročníku EL za Fenerbahce tedy nenastoupil a nenastoupí.
Korkmaz je stoper, ale vzhledem k tomu, že Fenerbahce má 3 velice dobré stopery ( Korkmaz, Irtegun, Yobo ), tak to taky příliš moc neznamená.
Kaldirim je levý bek, za kterého má v týmu od zimy Fenerbahce skvělou náhradu na hostování, která už hrála pár utkání a tou je Reto Ziegler.
Stoch levé křídlo, ale v této sezoně pouze střídá či prostě hraje minimálně.
Krasic pravé křídlo, podobná situace jako u Stocha.
Zatím jsem nevsadil nic a tak na první pohled bych to viděl asi na under, ale kurz na něj není zrovna super a bůhví jak to nakonec skončí.
čtv 07. bře 2013 16:55:41 od simferopol
Korkmaz v posledních zápasech hrával stabilně a točili se Yobo s Irtegunem. Co se týče Emreho, tak nastupoval hned od svého návratu pokaždé v základní sestavě v lize. - opět je to zásah do sestavy oproti normálu, i když nehrál EL. Ve Fenerbahce je velmi respektovany a jak rikam, v nem vidi nejvetsi ikonu, proto opet okamzite dostal kapitanskou pasku Meireles, na tom jsme se shodli (nevím jak jsem mohl napsat obránce, jasně že hraje střed zálohy) Ziegler je sice v uvozovkách náhrada za Kaldirima, ale určitě ne plnohodnotná, díval jsem se na poslední zápasy, kde nastupoval a moc jistý mi nepřijde a to co předváděl v poháru proti druholigovému Trabzonu  Pro mne jednoznačně bet na Plzen svou hodnotu ma. Kazdy ma samozrejme jiny nazor. Ja vim moc dobre jakou silu Fenerbahce ma a vse jsem zohlednil
čtv 07. bře 2013 17:18:51 od simferopol
Jinak jdu do hcp na Anzhi Machackalu, Newcastle bez 6 hracu zakladu + dalsi dva nechali sedet na lavce - pro ne je priorita liga a zachrana v Premier League
čtv 07. bře 2013 18:05:33 od k0udy
Jestli je v tomhle zápase někde hodnota, tak je to v kurzu na Fene
čtv 07. bře 2013 18:21:11 od simferopol
čtv 07. bře 2013 20:52:10 od santusak
Plzen  Jo trošku mi to připomíná vítězství Petry Kvitové jak vyhrála Wimbledon každý ji hned pasoval na světovou jedničku že bude brzy světová jednička a skutek utek  to samé je i z Plzni každý už beztak viděl jak vyhrává titul Evropské Lize , přišli Turci a ukázali jak se hraje fotbal
čtv 07. bře 2013 20:53:47 od simferopol
FC Viktoria Plzeň - Fenerbahce Istanbul 0:1 FT Bet KO
čtv 07. bře 2013 21:01:49 od Beldorek
Z meho pohledu jasna chyba trenera , snazit se na svem hristi ubranit nulu , coz jim evidentne naordinoval je proste blbost . Zaplatili za to a to je jen dobre .
čtv 07. bře 2013 21:12:02 od balbe
Beldorek píše:Z meho pohledu jasna chyba trenera , snazit se na svem hristi ubranit nulu , coz jim evidentne naordinoval je proste blbost . Zaplatili za to a to je jen dobre . 
No nevím jestli by měla Plzen šanci hrát proti Fenerbahce ofenzivní fotbal nahoru dolu to by neskončilo jen 0-1 ale možná pořádným kotlem , Fenerbahce ma kvalitnější hráče než Plzen a Vrba dělal jen to co hrál celou dobu proti silným celkům čekat na break
čtv 07. bře 2013 21:17:21 od Z4ch4r!
Beldorek píše:Z meho pohledu jasna chyba trenera , snazit se na svem hristi ubranit nulu , coz jim evidentne naordinoval je proste blbost . Zaplatili za to a to je jen dobre . 
Nebuď směšný. Hráli to co jim soupeř dovolil ! Pochybuji, že Vrba jim ordinoval remízu.
čtv 07. bře 2013 21:29:16 od Beldorek
Tzn neapol je vyrazne horsi nez fenerbachce a plzen , no uz to chapu ... ustraseny fotbal temer nikdy vysledky neprinese...
čtv 07. bře 2013 22:05:35 od Neuminho
Beldorek píše:Tzn neapol je vyrazne horsi nez fenerbachce a plzen , no uz to chapu ... ustraseny fotbal temer nikdy vysledky neprinese...
Tak jestli jsi si nevšiml tak Neapol nehrála proti Plzni v A sestavě  Ona už poloviční obměna kádru znamená dost i u tak dobrého týmu, kedže nejsou sehraní a ta kvalita je taky jinde. Takže bych to vůbec k Neapoli hrající na druhém místě Serie A nesrovnával  Viz výsledky Neapole v základní skupině na venkovních hřištích, kedže to nejspíš srovnáváš se zápasem Plzně doma. AIK - Neapol 1:2.. 94, Cavani... Dněpr - Neapol 3:1 PSV - Neapol 3:0 Takže bych řekl, že tato Neapol je rozhodně horší než Fenerbahce i než Plzeň
Zpět na Fotbal