Lille - Nantes

Dnes 16:30
Ligue 1

29. kolo
Lille vs. Nantes
Původně jsem chtěl na tento zápas hrát výhru domácích, ale při velikosti kurzů nemá tento bet prakticky žádnou hodnotu. Místo toho jsem zvolil jiný, snad i jistější tip. Lille je v poslední době v solidní formě. Z posledních pěti zápasů ani jednou neprohrálo a jen dvakrát remizovalo. V posledních dvou zápasech se Lille dobře rozjelo když venku porazilo Ajaccio (2:3) a doma pak snadno přehrálo i Montpelier (2:0). Ajaccio i Montpelier jsou sousedé Nantes ze spodních pater tabulky. Díky posledním výkonům je Lille v tabulce Ligue 1 třetí za suveréním PSG a druhým Monakem. Na zbohatlíky z Monaka ztrácí 3 body. Trenér Lille dnes bude postrádat trojlístek hráčů: Mouko (G 0/0), Soumaoro (O 3/0), Martin (Z 13/0). Nejvíce bude chybět posledně jmenovaný, který ale laboruje se zraněními v poslední době často a Lille se bez něj naučilo hrát. Ve čtyřech z pěti posledních zápasů Lille padl v 1. poločase vždy minimálně jeden gól. Lille startuje vždy velmi ofenzivně, hlavně doma.
Nantes neprožívá ideální část sezóny. V posledních pěti zápasech nebodovalo ani jednou na plno a získalo jen dva body za dvě plichty. Nantes remizovalo s Ajacciem a Nice. Nice je tým ze středu tabulky. Ve třech z posledních pěti zápasů padl v 1. poločase vždy minimálně jeden gól. Trenér Nantes Zakarian dnes bude postrádat hned několik hráčů, některé absence jsou výraznější, některé ne. K výrazným absencím patří: Djilobodji (O 27/3) - vůdce a základní kámen obrany; Veretout (Z 21/1), Aristegueita (U 19/2). Další absence jsou: Trebel (Z 12/), Trabelsi (Z 0/0), Dupe (G 1/0), Audel (U 7/0) a Niane (U 0/0).
Vzájemné zápasy
Vezmeme-li v potaz jen novodobější historii (od roku 2011), tak se týmy utkaly dvakrát. V roce 2011 se týmy utkaly v rámci Coupe de France a skóre na konci bylo 1:1. Oba góly padly již v 1. poločase. Poslední a nejnovější zápas je z loňského roku. Tenkrát vyhrálo Lille na hřišti Nantes 0:1 a opět padl gól hned v 1. poločase.
Závěr
Všechny prameny mne vedou k tipu na over 0,5 gólu v prvním poločase. Lille hraje doma ofenzivně a bude se chtít ujmout vedení co nejdříve. V jejich prospěch hovoří aktuální forma a absence klíčového obránce na straně Nantes. Za směrodatné považuji i výše zmíněné statistiky.
Hlavní tip: over 0,5 gólu/1. poločas @ 1,57 (BetVictor)
Vedlejší tip: over 1,5 gólu/1. poločas @ 3,5 (BetVictor)
GL