Příspěvek sob 29. pro 2012 11:28:07

St. Johnstone FC - Inverness Caledonian Thistle FC

Obrázek vs. Obrázek
29/12/12, 16:00, McDiarmid Park, Perth, Skotsko

Obrázek
St. Johnstone je průměrný skotský klub, který se v lize pohybuje sezónu za sezónou sem a tam. Loňská sezóna byla ta úspěšnější, když se celek z Perthu dostal skupiny ve které se hrálo o titul, ovšem zde skončil poslední. Letos je to zatím opět průměr, při aktuálním 7. místě, ovšem nutno podotknout, že tabulka je dosti vyrovnaná a mezi 9. a 4. místem je rozdíl pouze tří bodů. Bilance zápasů 6-8-6 nám toho moc nepoví, stejně je to i se skóre, ze kterého se dá pouze vyčíst, že St. Johnstone patří se 23mi vstřelenými brankami k těm méně gólovějším týmům. Co se týče výsledků, z posledních 6ti zápasů vybojovalo St. Johnstone pouze 3 body za remízy s Dundee, St. Mirren a Hearts. Chuť si alespoň tým zpravil v domácím poháru, když porazil 3:0 druholigový Cowdenbeath. Absence jsou výraznější než u soupeře, když St. Johnstone chybí záložník Millar a obránce Anderson, oba jsou členy základní sestavy.

Forma
Dundee United 1:1 St. Johnstone FC
Abderdeen FC 2:0 St. Johnstone
Cowdenbeath FC 0:3 St. Johnstone
St. Johnstone FC 2:2 Hearts of Midlothian
St. Mirren FC 1:1 St. Johnstone FC

Absence: Steven Anderson (DEF, 17/0), Chris Millar (MID, 19/0)

Předpokládaná sestava: Mannus - Mackay, Wright, McCracken, Scobbie - Pawlet, Cregg, Davidson, Craig - Tade, MacLean

Obrázek
Inverness v posledních dvou sezónách nijak neoslňovalo, když pokaždé skončilo ve skupině o záchranu. Nicméně letos se poměrně daří a to se zatím projevilo na aktuálně děleném 2. místě za Celtikem. Spolu se Celtikem má také Inverness nejméně proher z celé soutěže, a to pouze tři. I přesto však Caledonian spoustu bodů ztratily remízami, kterých mají na kontě hned 9 a to je spolu s Ross County zatím nejvíc, kolik jich nějaký celek nasbíral. Co se týče skóre, dá se z něj odhadnout, že v zápasech Inverness padá dost gólů, jelikož Inverness drží nejlepší útok soutěže, který vstřelil 44 gólů avšak i druhou nejhorší obranu, která inkasovala gólů 35. Stačí se podívat na výsledky posledních zápasů, když v posledních šesti zápasech Inverness padlo hned 29 gólů! Nejvýraznější asi venkovní remíza s Dundee 4:4. Caledonian také vlastní nejlepšího střelce soutěže a to Billy McKaye, který zatím nastřílel 14 gólů.Absence jsou nevýrazné, za zmínku stojí pouze nejistý start obránce Meekingse, který však má větší šanci nastoupit.

Forma
Inverness Caledonian 2:2 St. Mirren FC
Inverness Caledonian 4:1 Dundee FC
Dundee United 4:4 Inverness Caledonian
Inverness Caledonian 2:1 Ross County
Inverness Caledonian 3:0 Hibernian FC

Absence: Nick Ross (MID, 4/1), Simon King (DEF, 5/0)
Nejistý start: Josh Meekings (DEF, 21/0)

Pravděpodobná sestava: Reguero - Raven, G.Shinnie, Meekings, Warren - Doran, A.Shinnie, Draper, Jones - Foran - McKay

Závěrem, rozhodoval jsem se mezi Inverness DNB a overem. Jak jsem již napsal, Inverness nemají problém dávat i dostávat dost gólů doma i venku, bodový rozdíl v tabulce je malý a tak budou chtít oba celky vzít plnou porci bodů, což se nejspíš bez gólů neobejde. 3 góly by v tomto utkání padnout měli, možná i víc a za ten kurz se to dle mě vyplatí zkusit. Můj osobní tip je 2:2, i z důvodu dosti remíz které mají Inverness na kontě se mi to zdá jistější než DNB.

Hlavní tip:
Over 2.5, kurz 1.80

Vedlejší tip:
Inverness DNB, kurz 1.83

Střelecký tip:
Billy McKay, kurz 2.20. Všechny kurzy u Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bilance Major League Soccer: 41 OK 32 KO 1 VOID
Bilance analýz: 23 OK 19 KO 3 VOID