|
|
Fotbalové tipy, výsledky, rozbory, analýzy.
čtv 15. lis 2012 20:17:19 od Petr Jeník
Vysočina Jihlava – České Budějovice  16.11. 18:00 Jihlavský tým bude velmi výrazně oslabený jak v záloze, tak v útoku. Oproti tomu České Budějovice jsou kompletní, jsou nabuzení z posledních dvou zápasů a opřít se můžou i o ve výborné formě chytajícího gólmana Daňka. Video analýza na webu PředZápasem.czVíce kurzů najdete ZDEHlavní tip: Výhra hostí @2,83
čtv 15. lis 2012 21:11:55 od Z4ch4r!
Tak já si na Vás pane, Jeník „dovolím poprvé zareagovat“. "Analýzy" celkem slušné. Nicméně stále nejsou úplné. Je sice pěkné že, domácí tým je oslaben. Pokud se Vaší stránce o absencích dá věřit. Stále je to o tom, že domácímu týmu budou chybět hráči převážně v záloze. Jak kvalitně dokáže domácí tým tyto absence nahradit? Je tedy pro mě otázkou. Jak je na tom domácí obrana to jsem se také z Vaší analýzy nedověděl. Ten zápas pro mě není, až tak jednoznačný. Protože, nevím nic o obraně domácího týmu. Na kterou vzhledem k tomu co uvádíte, 100% budou hrát. Ve vzduchu tedy visí strašák remízy, ale i možné výhra "po brejku". Navíc, Jihlava hraje doma. Tady vám chybí, bilance posledních alespoň 5 zápasů doma. A hodnocení domácí obrany celkově a její síly tam také postrádám. Navíc ve zmiňovaném zápase Budějovice hráli doma a tedy na domácím hřišti. Ale jak jsou na tom venku? Minule, ve Vaší analýze Teplice - Liberec kde jste rovněž, spoléhal na výhru hostí jste doslova, dojel na ne úplnost rozboru a hlubšího zamyšlení nad samotným zápasem.
Samozřejmě Vám váš názor a víru ve výhru hostujícího týmu neberu. Chtělo by to, ale ještě vypilovat několik detailů, které pro analýzu mohou být stěžejní. A určitě je zahrnout. Nelze kvalitní analýzu a to i mluvenou "což je mimochodem opravdu pěkný nápad". Narvat do „třech minut“.
pát 16. lis 2012 6:33:38 od Petr Jeník
Ony ty tři minuty jsou celkem důležité. Spousta lidí nevydrží koukat na podobná videa déle. Proto to dělám tak krátké. Ale pravdu máš v tom, že tam kvůli tomu hodně chybí. Snažím se ale vypíchnout vždy to nejdůležitější a tím myslím jsou právě ty absence na stran Jihlavy. Každopádně mám ještě hodně co zlepšovat a každý takovýhle příspěvek mi v tom pomáhá. Co se minulé analýzy Teplice vs. Liberec týká, tak tam jsem já nedojel na nic. Řekl jsem to, co jsem řekl a věřil Liberci. Bohužel jejich výkon byl takový, že by jim nepomohlo ani kdyby Teplice hráli v pěti. Hráli naprosto tragicky. Je snad jasný, že né každý zápas musí vyjít podle mého očekávání a kor když si vybírám zápasy papírově vyrovnané nebo ještě lépe, kdy tipuji výhru papírového outsidera. Viz minulá analýza, kdy jsem věřil týmu Kerkyra proti velmi favorizovanému Panathinaikosu. Z analýzy vyplývalo, že kurzy 5 vs 1,8 neodpovídají rekalitě, protože Panathynaikos je oslabený, v týmu je špatná nálada a rozhodně tak není favoritem zápasu. A výsledek byl 0:0. Nebo před tím Budějovice vs. Slavie. I tady byli favoritem zápasu Slávisté. Ovšem byly oslabení o obránce Latku a Nitrianského. A výsledek byl takový jaký byl - tedy 2:1. - zde byl kurz 2,81 na Budějiky. Takže ze 4 analýz vyšli dvě a obě s kurzem hodně nad dva. Co se úspěšnosti tipů, tak to považuju tedy za úspěch.
Největší "problém" toho, že člověk jde proti favoritům je ten, že se vždy najde někdo, kdo předem napíše "může být klidně i remíza nebo dvojka". A protože to tak opravdu může být a v polovině případů i bývá, tak po zápase napíše "já to říkal pan Jeníku - ta analýzy stála za hovno". Popř. to ani předem nenapíše. U další analýzy si pak vybere zápas, kde můj tip nevyšel a ten zpětně zanalyzuje (což je celkem snadné, když už zná výsledek) a omlátí mi to o hlavu. Tohle mi trochu vadí, ale musím se s tím smířit a jdu do toho s tím, že to tak je. Vždy to tak bylo a vždy to tak bude.
Každopádně pravdu máš v tom, že při tvorbě analýz mám ještě hodně co zlepšovat.
pát 16. lis 2012 10:21:21 od MaTeJ47
Budejovice - terno dňa (fortuna) @ 3
pát 16. lis 2012 19:31:44 od Z4ch4r!
Petr Jeník píše:Ony ty tři minuty jsou celkem důležité. Spousta lidí nevydrží koukat na podobná videa déle. Proto to dělám tak krátké. Ale pravdu máš v tom, že tam kvůli tomu hodně chybí. Snažím se ale vypíchnout vždy to nejdůležitější a tím myslím jsou právě ty absence na stran Jihlavy. Každopádně mám ještě hodně co zlepšovat a každý takovýhle příspěvek mi v tom pomáhá. Co se minulé analýzy Teplice vs. Liberec týká, tak tam jsem já nedojel na nic. Řekl jsem to, co jsem řekl a věřil Liberci. Bohužel jejich výkon byl takový, že by jim nepomohlo ani kdyby Teplice hráli v pěti. Hráli naprosto tragicky. Je snad jasný, že né každý zápas musí vyjít podle mého očekávání a kor když si vybírám zápasy papírově vyrovnané nebo ještě lépe, kdy tipuji výhru papírového outsidera. Viz minulá analýza, kdy jsem věřil týmu Kerkyra proti velmi favorizovanému Panathinaikosu. Z analýzy vyplývalo, že kurzy 5 vs 1,8 neodpovídají rekalitě, protože Panathynaikos je oslabený, v týmu je špatná nálada a rozhodně tak není favoritem zápasu. A výsledek byl 0:0. Nebo před tím Budějovice vs. Slavie. I tady byli favoritem zápasu Slávisté. Ovšem byly oslabení o obránce Latku a Nitrianského. A výsledek byl takový jaký byl - tedy 2:1. - zde byl kurz 2,81 na Budějiky. Takže ze 4 analýz vyšli dvě a obě s kurzem hodně nad dva. Co se úspěšnosti tipů, tak to považuju tedy za úspěch.
Největší "problém" toho, že člověk jde proti favoritům je ten, že se vždy najde někdo, kdo předem napíše "může být klidně i remíza nebo dvojka". A protože to tak opravdu může být a v polovině případů i bývá, tak po zápase napíše "já to říkal pan Jeníku - ta analýzy stála za hovno". Popř. to ani předem nenapíše. U další analýzy si pak vybere zápas, kde můj tip nevyšel a ten zpětně zanalyzuje (což je celkem snadné, když už zná výsledek) a omlátí mi to o hlavu. Tohle mi trochu vadí, ale musím se s tím smířit a jdu do toho s tím, že to tak je. Vždy to tak bylo a vždy to tak bude.
Každopádně pravdu máš v tom, že při tvorbě analýz mám ještě hodně co zlepšovat.
Špatně jsi mě pochopil. Nic ti rozhodně nevyčítám. To bych si ani nedovolil. Jen jsem se ti snažil svým příspěvkem říci. Že analýzy jsou neúplné. Měl bys vzít na vědomí, že analýzu a to jakoukoli si muže přečíst či v tvém případě pustit a poslechnout i člověk, který nemá přehled o zápase a dokonce ani o lize. V takovém případě je právě obzvlášť důležité uvést co možná nejvíce informací. Protože když tak neučiníš, tak taková analýza takovému člověku přijde pak neúplná. A nemá pak jinou možnost, než ti buď bezmezně věřit anebo, si nakonec zápas zanalyzovat sám. V takovém případě tvá analýza pro tohoto člověka ztrácí smysl a nemá tak pro něj žádnou užitnou hodnotu a význam. Což je škoda. Bohužel řadím se právě ke skupině lidí, která nemá o České lize žádný přehled anebo hodně malý. To, ale neznamená, že bych si netroufl na zápas v České lize napsat analýzu. Ohledně tvé analýzy na Teplice. Opět jsi to vzal ze špatného úhlu pohledu. Protože i tam mi toho spoustu chybělo a já neměl tak možnost si ten zápas sám podle tvé analýzy zhodnotit. Musel bych si ten zápas zanalyzovat sám. A doplnit si tak chybějící informace. Tu analýzu jsem pak zpětně zhodnotil, protože výsledek byl takový, jaký byl. A pokud jsi ji pustil zpětně a viděl si zápas tak určitě víš, co ti uteklo a mohlo to třeba být v analýze řečeno ještě před zápasem. Neber to, že bych ti vytýkal její ne úspěšnost. Ale co určitě vytýkám je její neúplný informační obsah. A možná i hlubší zamyšlení nad zápasem by neuškodilo. Tvůj názor co se týká, pak její délky rozhodně nezastávám. Protože pokud mám zájem opravdu na zápas vsadit tak je v mém vlastním zájmu abych obdržel co možná nejvíce informací. A raději si poslechnu o několik minut navíc, než abych ji pak jen zavřel s tím, že tam něco chybí a vyhodnotil ji ze svého pohledu jako neúplnou. Jinak pokud jsem se tě dotkl tak se samozřejmě omlouvám. Nebylo to rozhodně mým cílem. Spíše jsem tě chtěl přinutit více k zamyšlení. Což hádám se z části určitě i povedlo soudě podle tvé odpovědi.
Zpět na Fotbal