Příspěvek stř 12. zář 2012 11:23:21

Itálie-Izrael/Corinthians-Ponte Preta/Alcoyano – Tenerife

Itálie-Izrael Dnes 17:30

Kým seniorskí futbaloví reprezentanti v celej Európe včera bojovali o postup na MS 2014 v Brazílii, viaceré juniorské národné tímy majú svoje zápasy na programe práve dnes. Na turnaji v Nemecku si proti sebe zahrajú výbery do 17 rokov mužstiev Izraela a Talianska.

V tomto dueli je otázka favorita celkom jasná a ani ja v analýze nebudem vymýšľať nič nečakané. Verím Talianom, ktorých futbalová história, tradícia a v neposlednom rade kvalita a skúsenosť predurčuje izraelského protivníka zdolať. Mladíci z Apeninského polostrova zdokonaľujú svoje futbalové schopnosti v akadémiách najslávnejších klubov krajiny, alebo už hrajú seniorskú súťaž Seriu B. Pre nás sú ich mená zatiaľ neznáme, no je viac ako jasné, že mnohí z nich budú už o pár rokov hviezdami svetového futbalu.

Keďže ani jeden tím nehrá v domácom prostredí, nemusíte sa ani obávať o to, že budeme tipovať dvojku. Na neutrálnej pôde v Nemecku talianski mladíci dnes s Izraelom uspejú, kurz je @1.90

TIP : Itálie @1.90 Obrázek

Corinthians – Ponte Preta 13.9.2012 Čas 00:30

Pridávam ešte jedno stretnutie. V rýchlom tempe pokračuje brazílska najvyššia súťaž Campeonato Brasileiro, čiže brazílsky šampionát. Dnes v noci sú na programe zápasy 24. kola.

Z bohatej ponuky som si vybral duel Corinthiansu proti mužstvu Ponte Preta. Deviaty tím tabuľky naposledy zdolal Grémio Porto Alegre na vlastnom trávniku 3:1, čím potvrdil svoju silu, veď Grémio je v tabuľke tretie. Corinthians sa ako obhajca titulu trápi a body stráca najmä vonku, ale o to silnejší práve na svojom štadióne a aj dnes preto verím v jeho víťazstvo.

Ponte Preta je iba o stupienok nižšie, na desiatom mieste a aj to iba vďaka horšiemu skóre. Je teda jasné, že optikou oboch mužstiev ide o šesťbodový zápas. Víťaz sa priblíži pohárovým priečkam, porazený môže klesnúť až na dvanástu pozíciu, no to bude závisieť aj od ostatných výsledkov.

Aj keď Ponte Preta vyhrala až päť z jedenástich zápasov na pôde súpera dnes jednoducho verím domácim. Corinthians je silnejší, vo svojom kádri má oveľa zvučnejšie mená a doma jednoducho nemôže strácať. Päťzápasová séria hostí bez prehry sa dnes skončí, kurz je @1.70.

TIP: Corinthians – Ponte Preta 1 @1.70 Obrázek

Alcoyano – Tenerife Dnes 20:45

Zaujímavú porciu až osemnástich zápasov ponúka dnešné dianie v španielskom futbalovom pohári, takže moja tretia analýza bude práve z tohto súdka.

Najviac zo všetkých sa mi zapáčil duel mužstva Alcoyano s ostrovným Tenerife. Alcoyano sídli v meste Valencia a je účastníkom tretej najvyššej súťaže, kam vypadol po minulosezónnom 21. mieste v Segunda Division. Zatiaľ sa mu príliš nedarí, v troch dueloch získal iba jediný bod.

Rovnakú súťaž, aj keď v inej skupine hrá CD Tenerife. Po troch odohraných dueloch je na čele tabuľky, plný počet bodov ho od úvodu sezóny stavia do role favorita. No a ja si myslím, že dobrú ligovú formu sa ostrovania pokúsia premeniť v pohárový postup.

Na ihrisku Alcoyana bude Tenerife favoritom a verím, že to aj potvrdí víťazstvom. Kurz v chanci @1.85

TIP: Alcoyano – Tenerife 2 @1.85 Obrázek

@5.97