FK Dukla Praha - AC Sparta Praha

Konečně nám začala Gambrinus liga a hned 1.kolo nabídne menší pražské derby mezi Duklou a Spartou.
Sparta si v přípravě vedla poměrně dobře. 7x zvítězila, 3x remizovala a jen 1x prohrála, navíc po penaltách.
Dukla nezahrála o nic hůře a tak stejně jako Sparta 7x zvítězila a 1x prohrála po dobrém výkonu s Kölnem.
Oboum týmům se povedlo přivést zajímavé posily. Sparta uskutečnila 3 přestupy, ovšem nic co by nestálo za řeč. Z B-týmu Realu Madrid přišel pravý záložník Pablo Gil, z Tirany útočník Bekim Balaj a jako dvojka z Plzně Marek Čech. I Dukla dotáhla zajímavé jména, mezi ně patří například Španěl José Romera, bývalý sparťan Luboš Kalouda, Zbyněk Pospěch ze Slávie nebo Lukáš Štětina z Metalistu Charkov.
Sparta má nejistý start záložníka Marka Matějovského, jinak by neměla nikoho postrádat. Dukla by měla být úplně beze ztrát.
Předpokládané sestavy:
Dukla Praha: Rada - Romera,Štětina,Božić,Pospíšil - Tenkl,Gedeon,Kalouda - Pospěch,Chigou,Svatonský.
Sparta Praha: Vaclík - Gil,Brabec,Jarošík,Pamić - Krejčí,Hušbauer,Grajciar,Přikryl - Kweuke,Kadlec.
(Sestavy jsem sestavoval sám a zvlášť u Dukly jsem si nebyl jistý, tudíž za některé nesedící posty se omlouvám)
Favorizována je jednoznačně Sparta a určitě právem. I přes absenci Matějovského, což je vlastně takový motor Sparty mají Letenští dost kvalitní zálohu a jeho místo vyplní např. Josef Hušbauer. Osobně jsem tedy za výhru Sparty. Pokud vám to ovšem nepřijde jako dobrá volba nebo patříte mezi lidi, kteří Spartu od přírody rádi nemají a na její výhru by nevsadili, zkusit over 2.5 nebude marné.
Výhra Sparty, kurz 1.70
Over 2.5, kurz 2.10

Bilance Major League Soccer: 41 OK 32 KO 1 VOID
Bilance analýz: 23 OK 19 KO 3 VOID