Veľká Británia - Brazília

Priateľský zápas olympíjskych výberov • 20.7 • 20:45 • Riverside Stadium, Middlesbrough
Veľká Británia narazí v prípravnom zápase pred OH na výber Brazílie a nečaká ju nič jednoduché. Na Britov je doma vyvíjaní tlak a cieľom je zisk zlatej medaily. Myslím,že veľká pozornosť sa ujde už prípravným zápasom a mladí hráči to nebudú mať jednoduché. Tréner Stuart Pearce nenominoval na OH bývalého kapitána Anglicka Davida Beckhama a pre zranenie mu vypadol záložník Bale. Trojicu starších hráčov teda tvoria Giggs, Bellamy a Richards. Z nominovaných momentálne nieje k dispozícii Sturridge, ktorý má meningitídu.
Brazílčania patria už klasicky k favoritom a inak tomu nieje ani pred OH. Kouč Menezes zostavil veľmi silný káder s hviezdami ako Neymar, Marcelo, Thiago Silva či Hulk. Na turnaj sa nepozrú obrancovia Dani Alves a David Luiz, napriek tomu že sa s nimi viac-menej rátalo. Povolenú trojicu starších borcov budú teda tvoriť Marcelo, Thiago Silva a Hulk. Zdravotné problémy ma forward Pato, ktorý si na tréningu poranil členok.
Nominácie:
Brankári: Butland (Birmingham), Steele (Middlesbrough).
Obrancovia: Bertrand (Chelsea), Caulker (Tottenham), Dawson (West Brom), Richards (Manchester City), Taylor (Swansea), Tomkins (West Ham)
Záložníci: Allen (Swansea), Cleverley (Manchester United), Cork (Southampton), Giggs (Manchester United), Ramsey (Arsenal), Rose (Tottenham),Sinclair (Swansea)
Útočníci: Bellamy (Liverpool), Sordell (Bolton), Sturridge (Chelsea)
Brankári: Rafael (Santos), Neto (Fiorentina),
Obrancovia: Alex Sandro (Porto), Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (Porto), Thiago Silva (AC Miláno), Uvini (Sao Paulo), Juan (Inter Miláno)
Záložníci: Sandro (Tottenham), Romulo (Spartak Moskva), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Lucas Moura (Sao Paulo),
Útočníci: Neymar (Santos), Leandro (International) Alexandre Pato (AC Miláno), Hulk (Porto)
Myslím,že Brazílčania budú mať v tomto zápase navrch. Favorizujem ich preto lebo už odohrali v podobnej zostave niekoľko priateľských zápasov a výber Veľkej Británie mi nepríde až tak kvalitný. Okrem toho trojica starších hráčov mi príde omnoho kvalitnejšia na strane Brazílie. Veľmi neverím Bellamymu, ktorý pravdepodobne nastúpi kedže Sturridge je out. Verím,že juhoameričania predvedú dobrý výkon a zvíťazia.
Brazília @ 1,8