Petruška - tenistka no. 1

<<

Frick

Příspěvek čtv 15. pro 2011 3:15:06

Petruška - tenistka no. 1

Co si myslíte o kurzech na to, že bude na konci r. 2012 Petruška jedničkou? Osobně mi přjde, že jednině by se mohla zranit a nebo se nějak pos...

Nějak mi přijde, že "sportovní cestou" - t.j. že by prostě byl někdo lepší, to moc nepůjde. Nebo furt můžou ječet serény?

Na Titanbetu je kurz 3.00. Nějak prostě mi neštymuje to, že by na 66% byl tenistkou no. 1 někdo jinej...
Obrázek Obrázek
<<

Hu

Příspěvek čtv 15. pro 2011 4:37:24

Re: Petruška - tenistka no. 1

Třeba Clijsters teď na exhibici v Antverpách vypadala velmi dobře a v druhé půlce roku nemá k obhajobě ani bod. Nicméně hlavním problémem Kvitové jsou turnaje hrané na outdoor hardech, které tvoří velmi důležitou část sezónního kalendáře(2x Grand Slam, 3x Premier Mandatory, 4x Premier 5) a na kterých, narozdíl od svých konkurentek, výsledky nemá. I o tom mnohokrát mluvila, že se jí v hale hraje o tolik lépe než venku právě proto, že venku je sluníčko, vítr a další vlivy, které působí na ní i na míč a výsledkem je víc chyb z její rakety. V Americe ji navíc trápí vysoká vlhkost vzduchu, kvůli které se jí špatně dýchá, protože má chronické astma, hodně vlhko je i v Tokyu, v Dubaji, v Doha, v Pekingu je zas smog a pak už zbývá jen australská tůra, kde jsou sice podmínky příznivější, ale povrch je tam zas relativně pomalý. Na těchhle turnajích jí můžou Serena, Clijsters, Azarenka, Wozniacki nebo Šarapovová prchnout o spousta bodů a Petra už to nemá šanci dohnat jinde, protože letos sice skončila těsně druhá, ale jen zásluhou toho, že téměř maximálně využila bodový potenciál turnajů hraných na trávě i v hale, pouze na antuce si dovolila vyměnit Premier 5 v Římě za ITFko v Praze. Dokážu si představit, že na začátku roku přeskočí v žebříčku Wozniackou, ale v boji o #1 na konci roku má jednu z horších výchozích pozic.

Zpět na Volný pokec