MS v klasickém lyžování

převzato od SK

1.3. 2011 13:00
Jak zde někdo ví, i já býval v reprezentaci v běžeckém lyžování a teď si dávám neplánovaný odpočinek a proto mám čas i na věnování se tohoto fóra. Mám tak občas hezké informace o dění v celém mužském reprezentačním sektoru a vím, jak to zde chodí.
Líbí se mi možnost 1-6 místo, sice za malý kurz, ale já tomu dost věřím.
Lukáš před ostrým startem jeho nejoblíbenějšího distanci a techniky, tedy 15km klasicky hýří optimizmem a chce se zde soustředit na zisk medaile. Myslím si, že většina, co nezná tuto tvrdou dřinu a tento sport osobně, tak Lukáše dnes po skvostných sezónách dost odsuzují a již mu tolik nevěří. Ale ten kdo do toho vidí, ví že za snížení formy a výkonnosti stojí řada zdravotních potíží.
Kdo se v tomto sportu vyzná, tak moc dobře ví, že zde nezáleží jen forma jednoho borce. Více než na formě závisí úspěch na dobrém servismanovi, který se stará závodníkovi o lyže a my moc dobře víme, že česká reprezentace a samotný Lukáš má v tomto směru světovou třídu.
Pro Lukáše je to asi nejdůležitější závod této sezóny a určitě se na legendárním Holmenkollenu bude chtít předvést a potěžkat si nějaký ten cenný kov, který mu bude viset na krku.
Vše ale nemusí klapnout tak jak má, stačí lyže připravit na mikrokontakt, počasí se za deset minut změní a z mikrokontaktu se stane totálně neovladatelná a nesjízdná máza. Alchymie mázy, to je pořádná věda a stačí, aby se do závodu zapojilo i počasí a najednou bude rozdíl mezi borci na tratích obrovský a budou i nečekané a zajímavé výsledky.
Proto bych volil spíše umístění 1-6 a mělo by to být pro navýšení kurzu na tiketu.
Pokavaď půjde vše podle plánu, podaří se najít optimální mázu a počasí se nebude rapidně měnit a Lukáš si s sebou přibalil i formu, kterou pečlivě ladil, tak by to na stupních vítězů mohlo i hezky zacinkat.
Držme mu palce
Lukáš Bauer : 1-6 : 1,3